Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013

Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21.7.2013

23.7.2013

Ondřej Honzák

V uplynulém víkendu zavítali jezdci tříd MiniGP, Mini moto, Skútr na motokárový okruh v jihočeském Písku. Předpověď slibovala poprvé v této sezóně krásné počasí po celý víkend již od pátečních neoficiálních tréninků a také se tak stalo. Pro závody prakticky ideální teplota 26 stupňů ve stínu a rozpálený asfalt byly ideální podmínky pro ostré souboje na závodní dráze v obou nedělních závodech v každé z 12 vypsaných tříd. Navzdory ideálním závodním podmínkám byl ale celý závodní víkend poznamenán malým počtem jezdců v seniorských a skútrových třídách, jak je tomu již bohužel tento rok zvykem.

Mini moto Junior A + B

Ve sloučených závodech dvou nejmladších kategorií jezdců na minibikách Junior A a Junior B sváděli jezdci mezi sebou krásné souboje od startu až do poslední zatáčky obou závodů.

Zejména výkony nováčků této sezóny Matyáše Konečného, který vyhrál oba závody Junior B a stíhací jízda Olivera Koniga, který startoval z poslední pozice kvůli svému pozdnímu příjezdu na závody, byly obdivuhodné.

Krásné souboje také předváděla první trojka Junior A- Kocourek, Búlik, Zuda, kteří byli schopni konkurovat i nejlepším jezdcům na rychlejších motorkách v kategorii Junior B.

02: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013 03: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013 04: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013

Mini moto Senior 40 + 50

Obě rozjížďky se nesly v duchu krásných soubojů momentálně nejlepších juniorů v kategorii Senior 40 (jezdci 12-15 let) Jakuba Machů a Petra Jadrného, které se odehrávaly na čele celého závodu.

Škoda, že do soubojů nemohl více zasáhnout Vít Bromovský, který se bohužel už po několikáté v této sezóně potýkal s technickými problémy svého stroje.

 

Skútr 50 série

Sériové skútry se bohužel tento rok potýkají s největším odlivem jezdců, a tak se na startovním roštu v Písku sešli pouze čtyři jezdci, z čehož dva byli zástupci něžného pohlaví.

07: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013

Bylo možné sledovat vyrovnané souboje mezi matadory této třídy Davidem Švecem a Verčou Kahlovou o celkové prvenství v rozjížďce.

Ve druhém závodě ještě do celkového pořadí promluvil nováček této třídy Marek Kabourek, který v první rozjížďce musel odstoupit kvůli technické závadě.

06: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013 05: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013

MiniGP 50

V závodě kategorie MiniGP 50 se tentokrát sešlo šest jezdců na identických strojích Honda NSF 100, což dávalo tušit napínavým soubojům od začátku až do konce.

Díky absenci v kvalifikaci museli piloti Svoboda a Vostatek startovat z posledních dvou míst. Jezdci se totiž vrátili z německého seriálu ADAC Minibike CUP, který se ve stejném sobotním termínu jel v Chebu. Až v sobotu večer dorazili do Písku a měli tak svoji pozici při startu do závodu velmi ztíženou. V obou závodech byl suverénní Martin Gbelec, který všechny své soupeře na velmi technicky náročné dráze v Písku deklasoval rozdílem třídy, když první závod vyhrál o 21 vteřin. Za ním se však odehrávaly velmi vyrovnané boje o každé místo.

V prvním závodě se z posledního místa nejlépe podařilo probojovat Petru Svobodovi až na druhé místo po krásných soubojích s Lukášem Simonem, kterému zas během celého závodu na záda dýchal Ondra Vostatek.

Druhý závod se nesl v duchu taktiky Martina Gbelce, který na začátku pustil všechny své největší soupeře před sebe a do konce závodu je průběžně všechny předjížděl, v cíli ještě stačil mít 8 vteřin náskok, což je úctyhodný výkon.

 

 

Skútr 70 Rookie + Expert

V obou závodech těchto tříd jsme mohli vidět dominanci Martina Gudáby, jehož tempu nebyl schopný nikdo stačit a tak ho musela v prvním závodě zastavit až technická závada.

Chuť si spravil ve druhém závodě, kdy do cíle již dojel na prvním místě a s velkým náskokem.

 Velkou show na dráze v Písku předváděli jezdci na strojích Yamaha T-Max, zejména pak Jirka Velikovský, kterému se podařilo při jednom z riskantních předjížděcích manévrů poslat svůj kolos k zemi.

01: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013

Na stupních vítězů se tak museli všichni jezdci kategorie Skútr Expert sklonit před vyrovnaným výkonem Vaška Kahla, který jel v obou jízdách na svém T-maxu bezchybně.

Kategorie 70 Rookie se stala kořistí Lukáše Blahy, který se závod od závodu zlepšuje.

 

MiniGP 80 + 80 Junior

Závody tříd MiniGP 80 byly bezesporu ozdobou celého víkendu.

Souboje na ostří nože čtveřice Kolek, Nechanický, Marx, Prášek nenechaly nikoho v klidu. Už po kvalifikaci bylo jasné, že závod bude velmi vyrovnaný, když prvních pět bylo v jedné vteřině až na první pozici. Tu držel bezchybně jedoucí Martin Gbelec na svém stroji Honda s objemem 150 ccm a v obou závodech od prvních metrů soupeřům ujížděl.

V prvním závodě dokonce došlo ke kontaktu mezi jezdci bojujícími o druhé místo a celý incident se prošetřoval na Jury. Celou situaci však vyhodnotili jako závodní incident, které se v takto vyrovnaných soubojích bohužel vyskytují a v manévru nebyl úmysl soupeře „sundat“.

08: Mezinárodní přebor ČR MiniGP, Mini moto, Skútr - Písek 20. - 21. 7. 2013

Závěrem bych rád poděkoval za hladký průběh celému osazenstvu Píseckého okruhu včetně všech sportovních komisařů, technika a ředitele závodu.

Další závod Mezinárodního přeboru republiky se bude konat 17. - 18.8.2013 na krásném okruhu v Chebu, kam všechny fanoušky a jezdce srdečně zveme.

Foto: Luboš Lorinc

Komentáře

V diskuzi ještě není žádný komentář - buďte první!

Otevřít diskuzi

Související články

MotoGymkhana v Kolíně odstartovala sezónu

MotoGymkhana v Kolíně odstartovala sezónu

Sport a závody

8.5.2014

Martin Komrska

0

První letošní závod MotoGymkhany máme za sebou. Pojďme se podívat, jak to celé dopadlo a jak si vedly hlavně skútříky. Na trati v Kolíně se sešlo celkem 22 soutěžících a z toho 3 skútry.

Více

MotoGymkhana 2014

MotoGymkhana 2014

Sport a závody

22.4.2014

www.motoslalom.cz

0

O MotoGymkhaně (Motoslalomu) jste se na našem portálu mohli dočíst už loni. Je to sportovní disciplína, kde se soutěží bez rozdílu kategorie, věku a objemu motocyklu. Motorky, skútry, holky a kluci, všechno pohromadě. Stačí mít jen řidičák a něco na ježdění.

Více

Skútry a Motogymkhana?

Skútry a Motogymkhana?

Sport a závody

25.9.2013

Redakce SP.cz

0

O Motogymkhaně jste se už na Skútrportálu mohli něco dozvědět v jednom z předchozích článků. Letos se už odjely celkem 4 soutěže (Kolín, Žďár nad Sázavou, Soběslav, Kolín) a čeká nás zakončení letošního již třetího ročníku. Poslední závod je naplánován v sobotu 28.9. opět do Kolína na cvičiště...

Více

Mezinárodní přebor MiniGP, Mini moto, Skútr – Vysoké Mýto 7. - 8.9.2013

Mezinárodní přebor MiniGP, Mini moto, Skútr – Vysoké Mýto 7. - 8.9.2013

Sport a závody

11.9.2013

Ondřej Honzák

0

Juniorská silnice zakončila sezónu 2013 o právě uplynulém víkendu v areálu autodromu Vysoké Mýto a díky krásnému počasí a rekordnímu počtu jezdců se bylo opravdu na co koukat. Krásné souboje bylo možno opět vidět ve všech vypsaných kategoriích, od šestiletých dětí až po ostřílené závodníky na...

Více

Mezinárodní přebor MiniGP, Mini moto, Skútr – Cheb 17. - 18. 8. 2013

Mezinárodní přebor MiniGP, Mini moto, Skútr – Cheb 17. - 18. 8. 2013

Sport a závody

21.8.2013

Ondřej Honzák

0

O právě uplynulém víkendu 17. -18. 8. 2013 proběhl již pátý závod sezóny mezinárodního přeboru ČR v juniorských kategoriích MiniGP, Minimoto, Skútr v krásném areálu závodiště Kartarena Ypsilonka u Chebu. Tuto zánovní dráhu má většina závodníků v oblibě a díky optimální předpovědi na celý víkend...

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.