Moto GPS navigace

Moto GPS navigace

18.1.2016

Viktor Hrachovec

Letní dny, kdy spousta skútrařů a motorkářů vyrazí na nějakou tu dovolenou, se nezadržetelně blíží. Doba tištěných map je pomalu a jistě ta tam a nejeden z nás tak ke snadnější orientaci při cestování využívá moderní technologie v podobě GPS navigace. Na trhu je nepřeberné množství druhů a značek, přičemž dobrá navigace se dá pořídit už za cenu těsně nad jedním tisícem korun. My v redakci jsme se ale zaměřili na GPS navigace určené nám, vyznavačům jedné stopy. Ceny nad 10 000,- Kč jsou ty tam a dobrou moto navigaci lze zakoupit už pod 5000,- Kč!

Jednou z nejlevnějších moto GPS navigací na našem trhu je navigace VIANAV. Jedná se o voděodolnou přenosnou GPS navigaci s Bluetooth, která je primárně určena pro motocykly, čtyřkolky, snowmobily, lodě i automobily. Navigace je samozřejmě v češtině a dodávána je včetně držáku a elektroinstalace. To vše za cenu menší než 4400,- Kč!

01: Moto GPS navigace 02: Moto GPS navigace03: Moto GPS navigace

04: Moto GPS navigace

Technická specifikace:

Hmotnost: 230 g
Rozměry: 112 x 92 x 47 mm
Displej: 8,9cm dotyková obrazovka (3,5 ")
Zobrazení barev: 65 tisíc
Rozlišení: 320 x 240 pixelů
CPU: MStar MSB2531, ARM Cortex-A7 CPU
Operační systém: Microsoft WinCE.NET5.0 (Version)
Interní paměť: 128MB DDR2 SDRAM
Paměť: 2GB / 4GB / 8GB
Integrovaný bluetooth
Vodotěsné IP54
Zvukové formáty: WMA, WAV
Video formáty: AVI, ASF
Formáty foto: JPG, PNG, TIF
Baterie: 2000 mAh Li-baterie Polymer
Slot pro Micro SD kartu
Integrované reproduktory
USB 2.0
Hot Start: <= 5 sec (Open Sky, -130dBm)
Teplý start: <= 38 sec (Open Sky, -130dBm)
Studený start: <= 45 s (Open Sky, -130dBm)
Satellite Doba odezvy / přesnost: 100ms
Přesnost Pozice: <5 m (Outdoor, -135dBm)
GPS frekvence 1575.42 MHz
Citlivost: -157 dBm
GPS modul: vysoká citlivost přijímače (NXP GNS7560)
Přesnost a rychlost <10 meter, 0,1 m / s
Anténa: integrovaná
Pohotovostní maximální doba 6 hodin
Provozní teplota: -10 ° C až + 50 ° C
Skladovací teplota: -20 ° C až + 70 ° C
Podporované jazyky: vícejazyčný

Další z moto navigací, jejíž cena nepřesáhne 5000,- Kč (přesná prodejní cena je 3721,- Kč), je moto navigace Lark. Navigace je samozřejmě voděodolná a nabízí 3,5 palců velký dispej. Navigace Lark však nenabízí žádný navigační software. Ten je nutné nainstalovat na dodanou 2GB kartu, která je v balení. Přístroj je kompatibilní s většinou GPS softwaru, jako je např. IGO nebo Garmin.

07: Moto GPS navigace 08: Moto GPS navigace

Technická specifikace:

Displej: 3,5palcový dotykový displej TFT Rozlišení: 320 x 240
Operační systém: Win CE 5.0
Procesor: Samsung S3C2416 533MHz
RAM: 128MB
Vnitřní paměť: 2GB
Externí paměť: 2GB micro SD karty přiloženo v balení + SD ADAPTER možnost použít (až 8GB)
Bluetooth
Baterie: dobíjecí lithium-iontová baterie, 1300 mAh 3.7V 2 ks
Nabíjení Doba trvání: ~ 3 hodiny
Provozní doba: až 3 hodiny (při konstantním použití)
Pohotovostní doba: až 6 hodin
Plné multimediální funkce: film, hudba, e-knihy, fotografie
Video: AVI, ASF
Audio: WMA, WAV
Foto: JPG, PNG, TIF
Text: TXT
Reproduktor: vestavěný reproduktor
USB: 2.0
GPS modul: vysoká citlivost přijímače (NXP GNS7560)
Integrovaný GPS přijímač 42kanálový
Anténa: vestavěná interní
Citlivost: -157 dBm
Horký start: < 5 sec
Teplý start: < 38 sec
Studený start: < 45 sec
GPS frekvence: 1575,42 MHz
OSD jazyky: angličtina, francouzština, španělština, portugalština, němčina, polština, italština, holandština, japonština
Rozměry: 105 x 88.7 x 23 mm
Snadná montáž: přichází s robustním univerzálním RAM montážním hardware, který se vejde na téměř jakýkoliv motocykl

Obsah balení:

Motocyklová GPS navigace
Mini USB kabel
Nabíječka do auta
Držák do auta
Držák
Motocyklový držák se stínítkem proti slunci
Napájecí kabel (pro motocykly)
2GB Micro SD karta (v ceně zdarma ) + ADAPTER SD
2 ks dobíjecí 1300 mAh Li-ion baterie
Ukazovátko
Uživatelská příručka
Náhradní šrouby

Jednou z nejrozšířenějších moto GPS navigací na našem trhu je TomTom Rider. Ani Rider však už nestojí 15 000,- Kč, ale při troše štěstí ho zakoupíte za cenu okolo 8000,- Kč! A co ten Rider vlastně nabízí navíc, když jeho cena je skoro dvojnásobná oproti předchozím modelům? Zjednodušeně řečeno TomTom Rider nabízí opravdu hodně muziky!

09: Moto GPS navigace

Popis:

Motocyklová navigace TomTom Rider - užívejte si zatáčky, náklony a adrenalin pohybu na motocyklu s funkcí Klikaté silnice. S funkcí Nahrát trasy a vyrazit můžete vyhledat trasy online a uložit je do svého zařízení. Navrhujte, upravujte a ukládejte trasy do počítače prostřednictvím Tyre®.

LIFETIME mapy – doživotní aktualizace map ZDARMA:
Jezděte vždy s nejnovější mapou. Dojeďte do cíle rychleji s LIFETIME mapami - doživotní aktualizace map ZDARMA. V průběhu životnosti produktu můžete do svého zařízení každý rok stáhnout nejméně 4 plné aktualizace mapy. Získáte všechny aktualizace silniční sítě, adres a bodů zájmu.

Hlavní vlastnosti:
- Mapové pokrytí - 45 zemí Evropy - podrobnosti na webu výrobce: http://www.tomtom.com/cs_cz/products/customised-navigation/motorbike-rider-series/tomtom-rider/#tab:maps
- Ovladatelné v rukavicích, voděodolná obrazovka - Displej ovladatelný v rukavicích okamžitě reaguje na dotyk a je určen pro jízdu v každém počasí.
- Pokyny prostřednictvím Bluetooth® - Díky pokynům prostřednictvím Bluetooth® přenášeným přímo do přilby nebo sluchátek můžete ruce nechat tam, kde je potřebujete.
- Viditelnost na slunci - Viditelnost na slunci u naší větší 4,3" obrazovky vám umožní vybrat si v různou denní dobu z různých barevných variant. Takže viditelnost bude vždy vysoká, ať už jste na silnici v pravé poledne nebo pozdě odpoledne.
- Vypínání a zapínání se zapalováním - Zařízení TomTom RIDER se vypíná a zapíná společně se zapalováním motocyklu, což je velmi pohodlné. Je vždy připraven k jízdě.
- Volání handsfree - Zařízení TomTom RIDER lze připojit k telefonu, takže můžete při jízdě využít volání handsfree přes Bluetooth®.
- Modul pro nabíjení na motocyklu - Nemusíte se starat o nabíjení nebo dobíjení baterie. Náš Modul pro nabíjení na motocyklu umožňuje napájet zařízení TomTom RIDER za jízdy.
- Včetně univerzálního, vibracím odolného držáku RAM - Zařízení je na motocykl připevněno dostatečně robustním držákem, který odolává náročným podmínkám. Tento držák vyrábí světový dodavatel montážního příslušenství RAM.
- Body zájmu - Najděte ty nejlepší body zájmu, včetně těch pro motorkáře. Od nejbližšího odpočívadla po nejkrásnější vyhlídku, od nejlevnějšího motelu po nejšťavnatější hamburger. Máte vlastní skvělé nápady? Přispějte do komunity sdílením svých vlastních BZ.
- Rychlostní radary TomTom - Vaše zařízení obsahuje pozice rychlostních radarů, včetně hlášených od ostatních uživatelů. Poskytuje i další upozornění, například na pevné rychlostní radary a kontroly průměrné rychlosti na silnici před vámi. Ušetří vám peníze za pokuty za překročení rychlosti a pomůže vám cestovat bezpečně a v klidu.
- BEZPLATNÉ denní opravy map - BEZPLATNÉ denní opravy map od komunity TomTom Map Share. Staňte se součástí komunity 21 miliónů řidičů a budete vždy cestovat podle map s nejnovějšími opravami. Připojte se k webové stránce tomtom.com/getstarted a získávejte BEZPLATNÉ opravy map každý den.
- Technologie TomTom IQ Routes - Každé zařízení TomTom obsahuje největší světovou databázi skutečného trvání cest. To znamená, že získáte nejrychlejší trasy a nejpřesnější časy příjezdu. Je to génius!
- Dokonalé navádění jízdními pruhy - Přehledně ukazuje, do kterého jízdního pruhu se máte před křižovatkou zařadit, abyste nepřejeli odbočku. I na těch nejsložitějších dálničních uzlech budete díky realistickému 3D znázornění křižovatky v klidu a bezpečí.
- Klikaté silnice - Užívejte si zatáčky, náklony a adrenalin pohybu na motocyklu. Funkce Klikaté silnice vám nabízí výběr trasy s největším počtem zatáček, takže se můžete vyhnout nudným přímým úsekům.
- Nahrajte trasy a vydejte se na cestu - Díky funkci Uložit a vyrazit se můžete inspirovat od řidičů, kteří se vyznají. S její pomocí můžete na internetu najít inspiraci u jiných řidičů, uložit jejich trasy do svého zařízení TomTom RIDER a upravit si je. A co je nejlepší, můžete využít více než 10 000 bodů na trase. Tak kam chcete jet?
- Správa tras v počítači prostřednictvím funkce Tyre® - Díky správě tras v počítači prostřednictvím Tyre® se můžete rychle vydat na dobrodružnou cestu. Pomocí Tyre® můžete vyhledávat, vytvářet a upravovat trasy v počítači a pak je ukládat do svého zařízení. Sdílejte své návrhy s ostatními v podobě map nebo počkejte, až se potkáte, a můžete je sdílet přímo ze zařízení TomTom RIDER.
- Sdílení souborů prostřednictvím Bluetooth® - Potkejte nové přátele a udržte si ty staré (na správné cestě). Podělte se o svou cestu přes Bluetooth®, než vyrazíte nebo po cestě.
- Itineráře - Ve funkci Itineráře můžete uložit všechny své oblíbené cesty a vzpomínky nebo je můžete využít k naplánování nové trasy s trasovými body. Pokaždé, když někam vyjedete nebo najdete novou oblíbenou silnici, můžete si trasu uložit, abyste se po ní mohli zase projet nebo se třeba jen podívat.
- Záznamy tras - Zaznamenejte svou trasu od začátku do konce, s každou spontánní objížďkou a bodem na trase. Záznamy tras zajistí, že se vždy dokážete vrátit na nové oblíbené silnice a podělit se o ně s přáteli.

Technická specifikace:

Odolnost proti vodě: IPX7
Výdrž baterie: až 6 hodin provozu bez nabíjení
Bluetooth® pro volání a přenos dat pomocí sady handsfree
Držák: Charging bike dock / RAM mounting kit - fits nearly all bikes
Velikost displeje: vícedotykový displej s úhlopříčkou 11 cm (4,3")
Typ displeje: na slunci čitelný displej 4:3
Rozlišení displeje: 480 x 272 pixely
Rozměry: 130 x 101 x 53 mm
Hmotnost: 353 gramů

Parametry:

Aktualizace map: doživotní
Automobilové / Turistické / Cyklistické / Hodinky Motocyklové
Mapové pokrytí: Evropa
Navigace / Moduly Navigace
Rozhraní Bluetooth
Rozhraní USB
Velikost displeje 4.3"
Vybavení: dotykový displej

Obsah balení:

TomTom Rider 4
Nabíjecí držák na motocykl a kabel baterie
Domácí nabíječka USB
Montážní sada RAM (vhodné pro většinu motocyklů)
Počítačový software pro správu tras (Tyre)
Dokumentace

Pokud vám na penězích nezáleží a potrpíte si na opravdovou špičku ve své třídě, je tu pro vás Garmin Zümo 390. Cena této navigace už sice převyšuje hranici 10 000,- Kč, ale kdo z nás by nedal 12 000,- kč za přístroj, který nejen naviguje, ale pohlídá vám i tlak v pneumatikách, že?

010: Moto GPS navigace

Garmin Zümo je odolná motocyklová navigace kompaktních rozměrů, nabízející nové funkce, širokoúhlý 4,3" displej s vynikající čitelností na přímém slunci a bezplatnou doživotní aktualizaci map celé Evropy. Integrovaná Bluetooth technologie při propojení s mobilním telefonem umožňuje využití navigace jako hands free a současně také zřetelný přenos hlasových pokynů z navigace přímo do zvukových reproduktorů helmy. Z bohaté funkční výbavy stojí za zmínku asistent řazení do jízdních pruhů, elektronický kompas, podrobné plánování tras, nově s možností volby trasy se zatáčkami nebo přeskočením předem naplánovaného průjezdního bodu během samotné jízdy, či ukládání historie projeté trasy. K navigaci lze nově připojit čidlo kontroly tlaku v pneumatikách. Stejně jako ostatní motocyklové navigace značky Garmin nabízí také Zümo 390 možnost pohodlného ovládání v rukavicích a plnohodnotné využití GPS i mimo silnice ve spojení s turistickou mapou ČR. 

Technické specifikace:

Baterie typ: dobíjecí lithium - ion (vyměnitelná)
Baterie výdrž: do 7 hod.
Displej rozlišení: Š x V 480 x 272 pix.
Displej typ: WQVGA TFT
Displej velikost: Š x V 9.4 x 5.6 cm
Hmotnost: 270 g
PC propojení: USB
Rozměry zařízení: Š x V x H 13 x 9,4 x 3 cm
Voděodolnost: ano

Mapy a paměti:

Basemapa: ano
Další mapy v dodávce: Atlas Czech + TOPO Czech
Lifetime Atlas Czech - doživotní aktualizace map Atlas: ne
Lifetime Evropy - doživotní aktualizace map Evropy: ano
Možnost dohrání map: ano
Předinstalované mapy CityNavigator Europe Lifetime
Slot na paměťovou kartu microSD

Vestavěná paměť: ano
Waypointy/oblíbené/pozice 1000

Obsah balení:

Navigační přístroj Zümo® 390 Lifetime
Registrační kód map
Držák na motocykl s kabelem
Držák s přísavkou
Napájecí kabel (CL)
USB datový kabel
Návod k použití

Tak co, máte vybráno? My v redakci už ano. Právě teď je jedna z uvedených navigicí na cestě k nám do redakce, kde ji podrobíme celoročnímu testu. Na naše poznatky se tak můžete těšit už brzy na www.skutrportal.cz

 

Poslední komentáře (1 komentář)

Navigacia Larks nemá funkčne Bluetoth ako by sme chceli a potrebovali, udajne funguje iba na jeden starý formát ktorý sa už dlhé roky nepoužíva, viem to na 1000ˇ% lebo ju vlastním. Inač ako navigacia je za danú cenu super.

Otevřít diskuzi

Související články

NOVÉ PIAGGIO 1 PŘIJÍŽDÍ DO ČESKA

NOVÉ PIAGGIO 1 PŘIJÍŽDÍ DO ČESKA

Představujeme

30.10.2021

TZ - www.piaggio.com

0

PIAGGIO PŘEDSTAVUJE NOVOU GENERACI E-SKÚTRŮ PRO MĚSTSKOU MOBILITU: KVALITA, TECHNOLOGIE, SPOLEHLIVOST A BEZPEČNOST POPRVÉ V JEDNOM JEDNODUCHÉM, SNADNO OVLADATELNÉM A LEHKÉM ELEKTRICKÉM SKÚTRUPIAGGIO 1 SI ZACHOVÁVÁ VEŠKERÉ PRÉMIOVÉ VLASTNOSTI TYPICKÉ PRO SKÚTRY PIAGGIO: DESIGN A CIT PRO DETAIL,...

Více

LS2 FF900 VALIANT II

LS2 FF900 VALIANT II

Představujeme

22.6.2021

Redakce SP.cz

0

Sezona už začala a s ní tradiční problém v čem budu letos jezdit? Spousta z nás řeší nákup nového oblečení nebo nové helmy a právě helmu jsme začali řešit i my v redakci. Otevřenou, integrálku, výklopnou? V redakci jsme už měli možnost otestovat pěknou řádku různých značek a provedení, takže pro...

Více

Novinky KYMCO na sezónu 2021

Novinky KYMCO na sezónu 2021

Představujeme

22.2.2021

TZ - www.kymco.cz

0

Na světové premiéře představený adventure skútr KYMCO DOWNTOWN 360X ABS (Euro5) startuje v polovině roku 2021. V listopadu 2020 představil CEO firmy KYMCO Allen Ko na online tiskové konferenci„KYMCO International Press Conference“ nejžhavější novinky KYMCO: jako první z nich uvedemena trh v létě...

Více

Zeeho - nová značka ve světě skútrů

Zeeho - nová značka ve světě skútrů

Představujeme

4.1.2021

Redakce SP.cz

4

Pokud jste o značce Zeeho ještě neslyšeli, pak věřte, že nejste sami. Jedná se o zbrusu novou značku, za kterou ale nestojí nikdo menší než CFMoto. Ano, to CFMoto, které má ve své nabídce cestovní enduro s označením CFMoto 650 MT nebo u nás velmi populární čtyřkolky Gladiátor. Proč tedy nová...

Více

Honda představila systém hlasového ovládání a novou mobilní aplikaci RoadSync

Honda představila systém hlasového ovládání a novou mobilní aplikaci RoadSync

Představujeme

18.12.2020

TZ - www.honda.cz

0

Systém hlasového ovládání „Honda Smartphone Voice Control system“ a aplikace Honda RoadSync pro skútry a motocykly.

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.