Ohlédnutí za sezónou 2014 na SKUTRPORTÁLU

Ohlédnutí za sezónou 2014 na SKUTRPORTÁLU

17.12.2014

František Hadt

Do konce roku 2014 zbývá několik posledních týdnů, a tak se v krátkosti ohlédneme za uplynulou motocyklovou sezónou. Během roku se nám do redakce dostalo velké množství skútrů či strojů se znaky skútru. Některé z nich nás doslova učarovaly, některé se líbily více, jiné měně, ale každý z testovaných strojů nabízí něco zajímavého, čímž se snaží odlišit od ostatních konkurentů a oslovit tak potencionální zákazníky. Pojďme tedy v krátkosti zrekapitulovat modely, se kterými jsme se mohli během roku 2014 v naší redakci seznámit.

KATEGORIE DO 125 ccm 

SYM FIDDLE III 125

Skútr, jenž nás nečekaně a příjemně překvapil. Za cenu o něco převyšující 40 000,- Kč dostanete perfektně vypadající a stejně tak fungující plnohodnotný dopravní prostředek bez zásadních nedostatků, který vás bude pohodlně vozit do zaměstnání a neztratí se ani na výletě po blízkém okolí. Tuto velice zajímavou nabídku dále ještě zatraktivňuje výrobcem udávaná tříletá záruka bez omezení počtu ujetých kilometrů.

 007 008 009

SYM CROX 125

Velmi příjemný skútr s offroadovými prvky, který nelze jinak než pochválit. Jeho klady převyšují nad negativy. Nebýt chybějícího kotouče na zadním kole a horšího zpracování plastového krytu u vzduchového filtru, nebylo by vlastně ani co kritizovat. Nás CROX v redakci opravdu příjemně překvapil. 

 011

Kymco Like 125 LX

Skútr lze doporučit především pro městský provoz nenáročným uživatelům, hledajícím originální stylový vzhled a provozní spolehlivost. Slabší jízdní výkony v kombinaci s vyšší spotřebou a nepovedeným podvozkem vyvažuje tradičně kvalitní zpracování, elegantní povedený retro vzhled a dobrá pověst zavedené značky.

 033 034 035

Vespa Primavera 125

Tento skútr nabízí notnou dávku originality ať už svým vzhledem, zpracováním nebo použitou technologií. Výborné jízdní vlastnosti a nezaměnitelný design dělají z Primavery horkého kandidáta do městského a příměstského provozu na straně jedné. Na straně druhé je tu cena  (v době testu 95 990,- Kč), která pro mnohé může být výrazně limitujícím faktorem.

 029 030

Honda 125 PCX 2014

Perfektně zpracovaný a téměř k dokonalosti dotažený skútr, se kterým budete jezdit 1 kilometr za 80 haléřů. Nic úspornějšího se srovnatelnými parametry na našem trhu nenajdete. To vše pod známkou ověřené kvality a spolehlivosti značky HONDA. PCX neudělá ostudu vysoce postavenému manažerovi při cestě do práce, ani při výletě za město. PCX je výborně namíchaný elixír elegance, kvality, spolehlivosti, užitku a zábavy.

 028

Honda SH 125i

Tento skútr nabízí příjemné a pohodlné cestování s velmi nízkými náklady na provoz. Pokud máme něco vytknout, bude se 100% jednat o obtížné startování díky "špatně seřízené" brzdě a negativně zhodnotíme i pořizovací cenu, která v případě námi testovaného modelu, tedy modelu s ABS, startuje na 77 900,- Kč. SHáčko bez ABS pak lze pořídit přesně o 5 000,- Kč levněji.

 024 025 026

Honda SH 125 Mode

Atraktivní vzhled, nízká hmotnost, výborná ovladatelnost a ekonomičnost provozu dělají z tohoto malého skútříku vítaného pomocníka pro každý den. Jeho revírem je město, kde přijde vhod IDLE STOP systém, ale neztratí se ani při krátkých projížďkách do blízkého okolí. Navíc kvalitní dílenské zpracování, výborná pověst řady SH spolu s osvědčenou technikou Hondy jsou příslibem dlouhodobé spokojenosti a životnosti motocyklu. Svými malými proporcemi /malé rozměry, nízká výška sedla, nízká váha/ a především svým barevným provedením pravděpodobně osloví především dívky a dámy. Jen stanovená doporučená cena 69 900,- Kč v době testu nám přišla celkem dost.

 022 023

Keeway Silver Blade 125

Maxík mezi 125 skútry, který nabízí dostatek pohodlí a výkonu i při nějakém tom výletu mimo město. Zajímavý design navíc dělá ze Silver Blada skútr takřka nepřehlédnutelný. Pro toho, komu tento skútr učaroval, ale obsah 125 ccm je málo, máme dobrou zprávu. Pořídit si ho můžete i ve verzi 250 ccm.

 015

Kymco Super 8

Stará dobrá Super 8 prošla poměrně zdařilým faceliftem, který ji dělá možná o něco víc sexy. Krom několika moderních doplňků, jako třeba LED diody v předních světlometech, tu ale žádné super moderní vychytávky nenajdete. Ono vlastně ani není třeba. Kymco Super 8 jsme měli možnost otestovat už několikrát a verdikt je pořád stejný - pěkný a moderní skútr, který i něco vydrží. Pár mušek se sice najde, jako třeba menší úložný prostor, ale kladů nabízí S8 mnohem, mnohem víc. Za facelift tak dáváme jednoznačné plus.

 027 

KATEGORIE DO 300 ccm

Vespa GTS 300 Super ABS

Stroj nabízí dobrou ovladatelnost, vysoký komfort a italskou kvalitu. Žádný skútr však není dokonalý, i model GTS 300 Super ABS má své mušky. Jednou z nich je spotřeba. Tu sice výrobce udává jako nízkou, ale při našem testování si GTSko řeklo bezmála o 4 litry, což je o 0,5 l víc než v případě našeho redakčního Kymca K-XCT 300. Další drobnou muškou je pak cena, která ve srovnání s ostatními 300 na trhu patří k těm vyšším. Na straně druhé za své peníze obdržíte fenomén jménem Vespa.

 032 031

Kymco K-XCT 300i – dlouhodobý test

Musíme se přiznat, že zpočátku nás KYMCO K-XCT 300i díky některým nedostatkům až tak zcela neuchvátilo. Ale díky dodatečné výměně sedla a novému plexi se nám do rukou dostal zcela jiný skútr – pěkný, výkonný, rychlý, úsporný, praktický a hlavně pohodlný. Díky své obratnosti a výkonu vhodný do města, ale neztratí se ani na delších výletech. A při troše uskrovnění si s ním dokážeme představit i nějakou větší dovolenou. Zkrátka skútr jak má být. Jen by si při výše jmenovaných ambicích zasloužil systém ABS.

 005 004 006

Aprilia SR MAX 300

Díky cenovce (v době testu 119 900,- Kč) se jedná o jeden z nejdostupnějších skútrů v kategorii 300 ccm. Pozitivně hodnotíme velký zavazadlový prostor, dostatek místa, výkonný motor, povedený design a v neposlední řadě cenu. Negativní hodnocení pak od nás dostávají v testu zmiňované brzdy.

 017 016 

Kawasaki J300

Skútr Kawasaki J300 obstál v testu na výbornou! Závěrem jde napsat asi tolik: Kawasaki vstoupilo do segmentu skútrů ve velkém stylu. Jeho spojení s tchajwanským Kymcem tak bylo jen logickým krokem.

 

KATEGORIE MAXI – nad 300 ccm

Kymco Xciting 400i ABS

Dle našeho názoru nejlépe jezdící KYMCO současnosti, které svého předchůdce překonává ve všech disciplínách rozdílem třídy. Pokud hledáte stroj na každodenní dojíždění do zaměstnání a navíc si chcete užít pořádnou porci zábavy a třeba i vycestovat na dovolenou k moři, pak jste zde na správné adrese. Kompaktnost, praktičnost, kvalitní provedení, moderní vzhled, použité moderní technologie, výkonný a úsporný jednoválcový motor spolu s perfektními brzdami dělají z tohoto stroje štiku mezi „čtyřstovkovými skútry“. Dojem kazí snad jen nulová ochrana před větrem a protivně se zrcadlící LCD panel.

019 020 021

Piaggio MP3 500 LT Business ABS

Skútr neobvyklého vzhledu nabízí vysokou míru bezpečí, dostatečný úložný prostor a dobré jízdní vlastnosti. V námi testované verzi Business nabídne dostatek komfortu při cestě do práce nebo na schůzku, a to bez nutnosti vlastnit řidičské oprávnění na motocykl. O tom, že díky rozměrům a dobré ovladatelnosti je možné se skútrem kličkovat i kdejakou kolonou, je snad zbytečné se zmiňovat. Snad jen cena, která byla v době testu 239 900,- Kč,  dělá z tohoto skútru pro mnoho potencionálních zájemců nedostupné zboží.

 018

Honda CTX 700

Povedený stroj pro cestovatele, kteří si neodpustí jistou dávku stylovosti a originality. Honda CTX tak u nás v redakci zabodovala na plné čáře. Přemrštěná pak podle nás není ani cena, která byla v době testu v případě tohoto modelu vybavného i dvojicí bočních kufrů na 239 900,- Kč.

 012 013 014

Honda Integra 2014

Stroj, který spojuje vlastnosti klasického motocyklu (síla, zrychlení, rychlost, ovladatelnost) s praktičností skútru (pohodlí, automat, ochrana před povětrnostními vlivy). S Integrou zažijete něco, co nikdy s žádným skútrem nemůžete prožít. Samostatnou kapitolou je výborná automatická převodovka – přiznám se, že mě nenapadlo, jak může být jízda s automatem příjemná. Honda Integra je prostě univerzálním skútro-motocyklem pro každodenní využití. Ať už se chystáte do města či na výlet, bude vám Integra dobrým společníkem.

 001 002 003

Poslední komentáře (2 komentáře)

Moc děkujeme za přízeň a přejeme příjemné prožití Vánoc ;-)

Skvělá práce pánové díky za všechny články a hlavně recenze, do nového roku přeji co nejvíce hodnotných článků a co nejvíce testů ze světa skútrů. PF2015 :-)

Otevřít diskuzi

Související články

Společnost Honda zahájí v Indii v první polovině roku 2022 službu sdílení akumulátorů pro elektrické tříkolové taxíky

Společnost Honda zahájí v Indii v první polovině roku 2022 službu sdílení akumulátorů pro elektrické tříkolové taxíky

Ostatní

9.11.2021

TZ - www.honda.cz

0

Společnost Honda Motor Co., Ltd. dnes oznámila plány na zahájení služby sdílení akumulátorů pro elektrické tříkolové taxíky (tzv. „rikšy“) v Indii v první polovině roku 2022 s využitím zcela nových přenosných a vyměnitelných akumulátorů Mobile Power Pack e: (dále jen „MPP e:“) společnosti...

Více

Vyplatí se motorkářům sezónní povinné ručení? Variantou je pojistka s možností předčasného ukončení

Vyplatí se motorkářům sezónní povinné ručení? Variantou je pojistka s možností předčasného ukončení

Ostatní

9.7.2021

TZ - www.lesensky.cz

0

Motorkářská sezóna je sice v plném proudu, přesto není špatný nápad si už nyní udělat jasno v tom, jak se svým strojem naložit, až se ohlásí zima. Motorkáři si totiž mohou vybrat, jestli si budou platit povinné ručení po celý rok, i když jim zrovna motorka stojí v garáži, nebo si ho zaplatí jen...

Více

SPOLEČNOST HONDA ZÍSKALA OCENĚNÍ „RED DOT 2021“

SPOLEČNOST HONDA ZÍSKALA OCENĚNÍ „RED DOT 2021“

Ostatní

1.4.2021

TZ - www.honda.cz

0

Modely New Jazz a Jazz Crosstar si vysloužily uznání díky vynikající vyváženosti funkčnosti, designu a bezpečnosti. Luxusní skútr Forza 750 v sobě spojuje elegantní linie designu se sportovním výkonem a mimořádnou všestranností. Prestižní mezinárodní soutěž Red Dot Design Awards vzdává hold...

Více

Nenechte si ukrást motorku: Tipy na zabezpečení doma i na cestách

Nenechte si ukrást motorku: Tipy na zabezpečení doma i na cestách

Ostatní

24.3.2021

TZ - www.tokoz.cz

0

Jaro každoročně vítají nejen zahrádkáři, ale také milovníci jednostopých vozidel. Začátek motorkářské sezony ovšem vyhlížejí také zloději a organizované bandy, které se specializují právě na motorky. Jen v České republice vloni napáchali zloději motorek škodu za více než 23 milionů korun,...

Více

Motocyklová značka VOGE vstupuje na český trh

Motocyklová značka VOGE vstupuje na český trh

Ostatní

1.3.2021

TZ - www.msa.germany.de

0

Motocyklová značka VOGE vstupuje na český trh Prémiová značka koncernu Loncin prezentuje hned čtyři nové modely. Motocyklová značka VOGE vstupuje premiérově na český trh a to hned se čtveřicí modelů. Importérem je v bavorském Weidenu sídlící firma MSA GmbH, dobře známá coby importér etablovaného...

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.