Výstava INTERMOT 2010

Výstava INTERMOT 2010

3.10.2010

Miro

Chybí jen pár dní do zahájení tradiční výstavy v Kolíně nad Rýnem, nabídka malého průvodce, co lze očekávat od jednotlivých společností.

Aprilia

V posledním období se neobjevily a ani neočekávají žádné zásadní novinky v této oblasti. Stejně tak pravděpodobně nebude ani aktualizace Aprilia MANA, která vzhledem ke komerčnímu neúspěchu „zmrazila“ v očekávání lepších časů.

BMW

Bavorská společnost pracuje na projektech v segmentu skútrů, bylo to potvrzeno mnohokrát manažery společnosti a prototypu. Jedinou otázkou zůstává, kde a kdy bude debutovat. Pokud by na výstavě dominoval nový šestiválec, je možné vidět taky něco s automatickou převodovkou, i když pouze ve smyslu konceptu.

Daelim

Daelim S3 125 byl již představen do médií ve Španělsku a Francii. Na Intermot bude novinka pravděpodobně v objemu motoru 300 a 250 ccm. K dostání bude na trzích ještě tohoto roku, bližší informace přineseme v nejbližší recenzi.

Gilera

V rámci skupiny Gilera, Piaggio si nenašlo místo pro novinky v oblasti segmentu, supersportovní skútr GP 800 nedosáhl vysokých prodejních statistik, ve které doufal a Runner zůstal za svým stínem. To donutilo přijmout drastická opatření a změny v toskánské společnosti a pokud se něco nového objeví, uvidíme na EICMA, určitě ne v Něměcku.

Honda

Japonský gigant se po několika letech rozhodl tlačit na plyn a oznamuje 8 novinek i pro další výstavy. Přestože počet novinek skútrů bude menší, zdá se být optimistický víc, než můžeme očekávat. Pro Intermot však uvidíme pouze nové barvy, pozornost se soustředí na SH 300 update a tradičně maxiscooters 400, dvouválec nebo čtyřválec, případně DN-01. V každém případě se necháme překvapit.

Kymco

Zde se neděje nic zásadního, snad jenom by se měla objevit restylizace Grand Dinku se zachováním tradičního zevnějšku s rovnou podlahou. Samozřejmě bude k vidění MyRoad, již jako poněkolikáté se snad dostane konečně i k nějakému prodejnímu podnětu. Klasicky People S ve 125 a People GT 300 a Xciting ve svých kubaturách. Osobně bych uvítal změnu ergonomie řídítek a sedadla a větší zavazadlový prostor u Xcitingu, pak by to nemělo chybu, snad mě někdo uslyší.

Malaguti

Žádoucí modernizace Madisonu a Passwordu, nepravděpodobná modernizace vývoje Spidermaxu, jisté je, že v Německu se neobjeví na EICMA. Možná nějaká verze s hybridním pohonem, což by mohlo být na Intermot.

Peugeot

Hybrid3-Evolution se představí mnohem blíže ke komerčnímu využití. Pak debut komfortního skútru v objemu 125 ccm. Při pohledu na kalendář si říkáte, že dozrál čas i na Satelit i Geopolis z roku 2005, ačkoli je nereálné očekávat vše v tomhle roce. Taky je možné, že představení proběhne v Miláně, kde je to pro francouzské komerční ambice více přijatelné.

Piaggio

MP3 zraje a doznává malých změn ve stádiu odlehčení a to MP3 Light, je vysoce pravděpodobné, že se objeví na Intermotu. Představenstvo tiše mluví o novém typu průkopnického vozidla se 4 nebo 5 koly. Novinky lze očekávat též v Miláně, dochází k úniku informací o restylingu Beverly 500 nebo nové řadě GT a novém motoru 350 ccm nebo také znovuzrození mýtického Ciao tentokrát v elektrické verzi.

Suzuki

Zdá se, že u společnosti zaspali na vavřínech, celá rodina Burgmanů si zaslouží upgrade, nebudu se tady zmiňovat, ze kterých let pocházejí jednotlivé kubatury a verze Executive, ale je to rozhodně již u některých celé desetiletí. Doufáme, že Suzuki procitne a bude pokračovat ve velice úspěšné práci na tomto segmentu, zákazníci by si to určitě zasloužili.

SYM

Na rozdíl od Suzuki je značka z Tchaiwanu doslova hyperaktivní, má zrekonstruovány snad všechny objemy a modely a v přípravě pro novou sezonu modely MaxSym. Na výstavě bude určitě k vidění 400/600 ve finální verzi.

Vespa

Zde návrat modelu PX snad ve dvoutaktním motoru a manuální převodovkou. Snad již avizovaný motor 350 ccm do modelu GTS. Jisté je, že domácí výstava je pro ně mnohem zajímavější.

Yamaha

Přestože byl T-Max představen před deseti lety a restyling před dvěma roky, zůstává na vrcholu žebříčku. Snad jenom představit další vývoj modelu, ale to je jenom přání. Je téměř jisté, že v Miláně bude nový X-City, který bude, doufáme, i s novým motorem o objemu 300 ccm.

Ostatní značky

Nezapomínáme také na jiné značky na trhu jako AEON, Nipponia nebo Quadro a jiné východní, které jistě přijdou se svými modely. Posouzení nechám na vás a na vyslaného redaktora Wictora, který se s vámi určitě podívá a přinese reportáž přímo od zdroje.


Buďte online!

Komentáře

V diskuzi ještě není žádný komentář - buďte první!

Otevřít diskuzi

Související články

Skútršňůra po 18. aneb přípravy na ročník 2021

Skútršňůra po 18. aneb přípravy na ročník 2021

Blížící se akce

24.4.2021

Redakce SP.cz

1

I přes potíže s Covidem zahájil organizační tým přípravy na jubilejní 18. ročník legendárního srazu všech skútrů "SKÚTRŠŇŮRY 2021". V pořadí již 18. sraz proběhne tradičně druhou sobotu v červnu (12.6. 2021).

Více

Motosalon se letos neuskuteční

Motosalon se letos neuskuteční

Blížící se akce

2.2.2021

TZ - www.bvv.cz

0

Příznivci motocyklů si letos na jaře budou muset oblíbený veletrh MOTOSALON odpustit. Uspořádat oblíbenou výstavní akci, kterou pravidelně navštěvujeaž 60 tisíc fanoušků motorek a příslušenství, je v březnovém termínu za současných opatření nereálné. Z důvodu prodloužení nouzového stavu a...

Více

MOTO TEST Camp – pro velký zájem startuje letos ještě jednou!

MOTO TEST Camp – pro velký zájem startuje letos ještě jednou!

Blížící se akce

10.8.2020

TZ - www.mototestcamp.cz

0

Pořadatelé historicky prvního MOTO TEST Campu mají před sebou jeho pokračování. Po úspěšné premiéře v Protivanově je čeká další skvělá akce a to 15. – 16. srpna v Soběslavi na Táborsku. Červnový testovací kemp se totiž povedl natolik, že jak importéři, tak klienti si vyžádali jeho opakování. A...

Více

"Skútršňůra 17."budeeee!!!!

"Skútršňůra 17."budeeee!!!!

Blížící se akce

10.6.2020

Redakce SP

0

17. ročník "Skútršňůry 2020 tu bude už za pár dní!!! Ano, čtete dobře. Loňský ročník s číslicí "16", měl být tím posledním. Jenže tradice je tradice a je dobře, že tahle tradice "neumřela".

Více

Skútršňůra jde ve svém 16. ročníku do finále

Skútršňůra jde ve svém 16. ročníku do finále

Blížící se akce

29.3.2019

Viktor Hrachovec

1

Když se v roce 2004 (přesněji 7.8.2004) vyjela historicky první Skútršňůra, asi nikoho by nenapadlo, že tento sraz vydrží dlouhých 16 let! Právě letoší ročník, který je naplánován na 15.6.2019 je bohužel tím posledním.

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.