BeRider - ekologicky a ekonomicky

BeRider - ekologicky a ekonomicky

24.11.2020

Redakce SP.cz

O tom, že skútr je ideálním dopravním prostředkem do přeplněných velkoměst není třeba diskutovat. Zkrátka a dobře to je fakt! Ne každý si, ale skútra chce na občasné popojíždění po městě koupit. Krom prvotních nákladů jako je pořizovací cena, povinné či havarijní pojištění jsou tu další starosti jako je pravidelný servis, garáž, zabezpečení apod. Pokud stále váháte zda skútr koupit či ne, doporučujeme vyzkoušet sdílené elektroskútry BeRider. Zelené skútry najdete sice zatím jen v našem hlavním městě, ale časem kdo ví ...

Pro zapůjčení elektroskútru se musíte nejprve zaregistrovat. Nejideálnější variantou je instalace aplikace do vašeho chytrého telefonu. Pro aktivaci účtu je nutné zaslat foto vašeho občanského a řidičského průkazu a vaši platební kartu. S té se vám automaticky odečte částka 10,- Kč, která je vám po ověření a úspěšné aktivaci opět vrácena. Účet je obvykle aktivován do 24 hodin a vy tak můžete začít hned jezdit. Pokud by jste s registrací měli nějaký problém (což si sice nemyslíme, ale jistota je jistota) je možné se ve všední dny od 7:00 do 21:00 a o víkendech od 9:00 do 21:00 obrátit na hot linku BeRider +420 720 627 505.

09: BeRider - ekologicky a ekonomicky 06: BeRider - ekologicky a ekonomicky

A jak to celé funguje? Popravdě dokonale! V aplikaci BeRider si najdete vám nejblíže umístěné skútry, o kterých dostanete detailní informace jako např.: kde je skútr umístěn, zda je přezut na zimní pneumatiky a jeho dojezd. Vzhledem k tomu, že BeRider jsou čistě elektrické skútry, tak tuto informaci považujeme za tu vůbec nejdůležitější. Pokud jste si skútr vybrali, můžete si ho zdarma rezervovat. Máte tak jistotu, že vám se skútrem nikdo jiný neodjede.

08: BeRider - ekologicky a ekonomicky 

Jakmile dorazíte k vámi rezervovanému skútru, tak pomocí aplikace skútr tzv. odemknete. Pokud máte to štěstí, že najdete třeba 3 zelené skútry vedle sebe, tak si nemusíte lámat hlavu, který je ten váš. Stačí se podívat na SPZ, kterou má každý skútr jinou. Liší se však jen v číslu např. EL 40 AR, EL 11 AR apod. Aplikace se vás následně zeptá zda má skútr nějaké viditelné poškození, popřípadě jaké. Následně dostanete instruktáž jak se skútr ovládá, jak jezdit, jak parkovat apod. V zadním boxu jsou umístěné 2 otevřené přilby, reflexní vesta, lékárnička, zelená karta a další drobnosti. Vzhledem ke Coronavirové krizi jsme však pro tento test použili přilbu vlastní a to i přes to, že BeRider dává svým zákazníkům kuklu zdarma a v kufru najdete i desinfekční ubrousky.

04: BeRider - ekologicky a ekonomicky

Námi zapůjčený skútr měl dojezd něco přes 30 km, což pro naši potřebu bylo dostačující. Skútr nastartujete úplně stejně jako klasický benzínový. Jediný rozdíl je v tom, že vůbec nic neslyšíte. Zkrátka a dobře po otočení rukojeti plynu skútr vystřelí kupředu za úplného ticha. Maximální rychlost, kterou jsme se skútrem dosáhli atakovala 70 km/h. Do prudkého stoupání pak rychlost neklesla pod 51 km/h. Brzdy jsou na obou kolech kotoučové a svou práci odvádějí na výbornou. Pokud, ale něco musíme zkritizovat pak je to plně digitální displej. Ten udává čas, aktuální rychlost, dojezd a pár dalších údajů, ale jeho podsvícení hodnotíme jako podprůměrné a jeho čitelnost je tak poměrně obtížná.

 010: BeRider - ekologicky a ekonomicky 011: BeRider - ekologicky a ekonomicky 012: BeRider - ekologicky a ekonomicky

Samotné jízdní vlastnosti elektroskútru BeRider jsou víc než dobré. Skútr i díky vetším kolům a nízko položenému těžišti tlumí nerovnosti a velmi dobře se ovládá. Problém není ani v zatáčkách, do kterých skútr "padá" s lehkostí sobě vlastní. Díky rovné podlážce je možné převézt balík vod a nebo díky háčku tašku s nákupem. Tu můžete dát i do přídavného topcase, kterým je každý skútr BeRider vybaven. Podsedadlový prostor je uzamčený a v jeho útrobách se nacházejí akumulátory. Skútry BeRider myslí i na vaše chytré telefony. Ty je možné umístit do připraveného držáku na řidítkách (můžete je tak použít i jako navigaci) a pomocí instalovaného konektoru nabíjet.

014: BeRider - ekologicky a ekonomicky 015: BeRider - ekologicky a ekonomicky 016: BeRider - ekologicky a ekonomicky

A co je tedy na službě sdílených elektroskútrů nejlepší? Krom toho, že vám odpadnou pořizovací náklady, peníze za povinné ručení, vybavení či garáž je to cena. Základní cena je 5,- Kč za minutu. Při koupi balíčku např.: 200 minut je cena už 3,80,- Kč za minutu. Pokud skútr stojí je vám účtováno dokonce jen 0,76,- Kč za 1 minutu. Cena jízdy přitom startuje už na 2,90,- Kč za minutu a aby toho nebylo málo, tak každý nový uživatel získá prvních 15 minut zdarma. 1 minutu zdarma, pak obdržíte při každé jízdě. Pojďte si to tedy spolu s námi trochu spočítat.

01: BeRider - sdílené elektrické skútry

Jste 2, bydlíte na P4 řekněme na Novodvorské ulici a potřebujte se dostat v dopravní špičce na Václavák. Vzdálenost cca 9 km. Doprava autem ... no comment. Doprava MHD  2x 24,- Kč a možná spíš 2x 32,- Kč. Doba jízdy, dle jízdního řádu a aktuální dopravní situace. BeRider doba jízdy cca 15 minut = 43,5 ,- Kč - 1 minuta zdarma = 40,60 ,- Kč. Vzhledem k elektrickému pohonu jste nejen ekologičtí, ale protože se jedná o skútr, pak nemusíte řešit ani žádné kolony apod. Dojedete přímo na místo a skútr odstavíte, kde chcete a dál se o něj nestaráte.

013: BeRider - ekologicky a ekonomicky

Ať si kdo chce, co chce říká, tak za nás palec nahoru a hlavně BeRider hodláme využívat i nadále. Za pár korun ekologicky, ekonomicky, rychle a pohodlně :-) Pokud jste naši čtenáři a máte svou registraci na www.skutrforum.cz, pak pro vás máme díky naší spolupráci se společností BeRider milé překvapení v podobě 30 minut zdarma na vaši první jízdu! Při registraci stačí jediné zadat speciální kód „SkutrPortal“ a máte 30 minut k dobru!

 

Naše hodnocení: 99%

Poslední komentáře (1 komentář)

Vždy záleží na úhlu pohledu - jako plus vnímám rychlost přepravy a snad agilitu skútru v provozu. Mínusů bude poněkud víc: nepříliš výhodná cena (běžná jízdenka je za takřka poloviční cenu), nikdy nevíte na čem jedete (100 % garance technického stavu zkrátka neexistuje), nutnost hlídat dojezd, limitovaný výkon motoru, nepříliš příjemné/hygienické sdílení přilby (nebo tahat vlastní) a v neposlední řadě většina Pražáků má lítačku, nechce řešit počasí (oblečení) pro jízdu, event. spáchání dopravních přestupků nebo požití alkoholu během dne.

Otevřít diskuzi

Související články

EUROP-ASSISTANCE – Asistenční služba pro Váš skútr!

EUROP-ASSISTANCE – Asistenční služba pro Váš skútr!

Recenze a testy

27.9.2012

Redakce SP.cz

1

Do rukou se nám dostal reklamní letáček europ-assistance, na kterém nás na první pohled upoutal obrázek skútru a slogan „MotoCare fun – Asistenční služby pro klidnou jízdu Vaším skútrem“.

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.