MOTOSALON 2016 - Ohlédnutí za veletrhem

MOTOSALON 2016 - Ohlédnutí za veletrhem

9.3.2016

František Hadt

V neděli se definitivně uzavřely brány Brněnského výstaviště, kde se ve dnech 3. - 6. 3. 2016 konal sedmý ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení MOTOSALON. Brněnské výstaviště během konání výstavy navštívilo na 60 000 návštěvníků, přičemž jen v sobotu prošlo branami výstaviště 27 000 motocyklových nadšenců. A rozhodně bylo na co se dívat.

Na ploše 6000 metrů čtverečních se zúčastnili vystavovatelé s celkem 250 značkami. Záštitu nad výstavou převzal stejně jako již v minulosti Svaz dovozců automobilů s účastí importérů.

Svou nabídku pro český trh představily značky Honda, Yamaha, BMW, Harley-Davidson, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa, KTM, Kawasaki, Ducati, Kentoya, BENELLI, SYM a další vystavovatelé.

  

  

 

HONDA

Jednička na českém prodejním trhu, značka HONDA, představila jednu z největších expozic, kde byla k vidění kompletní ucelená nabídka všech strojů nejrůznějších typů a kubatur. Největším klenotem expozice byl nový a dlouho očekávaný model cestovního endura CRF1000L Africa Twin. Nutno podotknout, že se nový model legendární Afriky opravdu povedl. A i přesto, že jsme internetový portál zaměřený na svět skútrů, budeme se snažit získat tento model ke klasickému redakčnímu testu. Dále zde byl k vidění inovovaný model NC750X pro rok 2016. Oba uvedené modely mohou využívat skvělou automatickou převodovku, kterou jsme měli možnost vyzkoušet při redakčním testu modelu INTEGRA. V segmentu skútrů HONDA pro letošní rok nepřinesla žádnou zásadní novinku, a tak jsme obdivovali například plně vyšperkovaný model SH 300i, který vypadal naprosto fantasticky. Samozřejmě mezi vystavenými stroji byly modely, které jsme v minulosti pro vás otestovali, jako například INTEGRA, FORZA či PCX.

 

 

YAMAHA

Další z velkých hráčů na našem trhu, značka YAMAHA, lákala návštěvníky výstavy na svém stánku především na modely MT 09 TRACER a MT 10. Pro příznivce skútrů byly vystaveny známé modely X- MAX, MAJESTY či N-MAX. Opomenout nesmíme ani model TRICITY, který jsme pro vás otestovali v minulém roce.

 

CAPIRELLI

Poprvé se na výstavě MOTOSALON představila značka skútrů CAPIRELLI. Značka se prezentuje na našem trhu slovy „Italská elegance spojená s asijskou přesností, ale přitom český výrobce“. Vystavené stroje s oblíbenou kubaturou 125 ccm na první dojem vypadaly zajímavě a jejich cena se nezdála oproti konkurenci nikterak přemrštěná. Naší redakci se podařilo získat některé modely ke klasickému redakčnímu testu, a tak se můžete těšit, že pro vás prověříme, zda je výše uvedené tvrzení výrobce skutečně oprávněné.

  

KEEWAY, BENELLI, SYM

Společnost NEVIMA GROUP jakožto importér skútrů KEEWAY, BENELLI a SYM představila na svém výstavním stánku všechny stěžejní modely bohaté nabídky. Zaujal nás například pěkně vybavený KEEWAY 125 CITY BLADE TOUR či SYM JOYRIDE 125 EVO. Velkému zájmu se těšil vystavený model tříkolového skútru nesoucího jméno ADIVA 3, který jsme na sklonku minulého roku pro vás pečlivě prověřili. Po návštěvě expozice a bližší prohlídce skútrů všech uvedených značek jsme toho názoru, že všechny tři zastupované značky si svou kvalitou a také aktivním přístupem importéra při komunikaci se zákazníkem budou ukrajovat stále větší kus pomyslného koláče prodejního motocyklového trhu.

 

 

KAWASAKI

Značka KAWASAKI pro letošní rok vsadila především na segment supersportů, ve kterém kraluje model Ninja ZX-10R. Nabídka skútrů KAWASAKI tak zůstala pro letošek v podobě dvou modelů, J300 a J125. Druhý jmenovaný model získal ocenění v souteži MOTOCYKL ROKU v kategorii do 125 ccm.

 

BMW

Stánek značky BMW byl neustále v obležení návštěvníků především kvůli oblíbeným a legendárním modelům cestovního endura BMW 1200 GS. Expozici BMW však však výborně doplňovaly vystavené modely nejvyšší třídy 650 GT a 650 sport.

  

PEUGEOT

Francouzská značka PEUGEOT SCOOTERS se pochlubila krásnými retro modely DJANGO 125 či užitkovým modelem TWEET 125 PRO. Třešničkou na dortu pak byl elegantní model SATELIS 2 125 BLACK EDITION.

  

  

 

YUKI

Čínský výrobce YUKI neponechal tentokráte nic náhodě a na velké výstavní ploše nabídnul většinu svých modelů. A nutno říci, že minimálně co se vzhledu týká, posunula značka YUKI laťku opět o něco výš. Inženýři v YUKI se dokonce osmělili a představili velice příjemný, lehký, na pohled sympatický motocykl Yuki 250 motard

 

 

 

KENTOYA

Také další čínská značka KENTOYA ukázala na výstavní ploše veřejnosti většinu svých modelů. Bohužel horké novinky, modely MAXIMUS a DARKNESS, jsme si prohlédnout nemohli. Vystavovatel nám s politováním sdělil, že těsně před zahájením výstavy byly oba dva nové modely ukradeny. I přesto se však bylo na stánku KENTOYI na co dívat. Prohlédnout si návštěvníci mohli i nejprodávanější model KENTOYA FEVER.

  

  

 

Ve výstavní premiéře se představila ČEZETA 506

Motosalon 2016 zvolila firma Čezeta Motors pro světovou výstavní premiéru svého elektroskútru Čezeta 506. Tento unikátní stroj vychází z designu legendárního „prasete“ z šedesátých let minulého století.

 

 

Bohatý doprovodný program

Každý den po celou otevírací dobu výstaviště byl pro všechny návštěvníky veletrhu přichystán opravdu bohatý doprovodný program. Například Moto Gymkhana nebo Crazy Day, letos v hale F, testování skútrů, spanilé jízdy silných strojů nebo bohatý program na pódiu. Dvanáct výherců soutěže Automotodromu Brno se svezlo po areálu výstaviště na motorce s Karlem Hanikou nebo Karlem Abrahamem. Své umění předvedl majitel a instruktor nejznámější motoškoly v České republice Míra Lisý. Pro svou show si vybral horkou novinku od HONDY, novou Afriku Twin. Zážitek to byl opravdu veliký. Součástí Motosalonu 2016 byly autogramiády a další doprovodné programy se známými osobnostmi z motocyklového sportu. Na pódiu nebo expozicích vystavovatelů se návštěvníci mohli setkat například s účastníky Rally Dakar 2016 a členy týmu Moto Racing Group či se známým instruktorem motoškoly Pepou Sršněm.

 

Vyhlášení ankety Motocykl roku 2016

V sobotu 5. března v 19 hodin byly slavnostně vyhlášeny výsledky ankety Motocykl roku 2016. 31 přihlášených exponátů hodnotila odborná komise i široká veřejnost prostřednictvím webových stránek nebo osobně na veletrhu Motosalon, kde měli návštěvníci i možnost se s nominovanými motorkami osobně seznámit. Celkovým vítězem ankety Motocykl roku 2016 se stala Yamaha MT-10.  Ve skútrech do 125 cm3 zvítězila Kawasaki J125. Ve skútrech nad 125 cm3 Yamaha TMAX, v endurech včetně cestovních  CRF1000L Africa Twin. V kategorii klasik včetně choperů a cruiserů se stal vítězem Ducati  XDiavel S. Cestovní silniční motorky pokořila Suzuki GSX-S1000FA a sportovní silniční motorky vyhrála opět Kawasaki NINJA H2R. V kategorii naked bikes zvítězila Yamaha  MT-10, která se zároveň stala absolutním vítězem ankety. Jeden z vylosovaných návštěvníků si odnesl hlavní cenu, voucher v hodnotě 100 000 Kč na jednu z nominovaných motorek.

 

Co říci na závěr? Letošní ročník veletrhu motocyklů se velice vydařil. Na své si musel přijít každý příznivec jedné stopy. Škoda jen absence některých značek jako například KYMCO, SUZUKI, které se účastnily veletrhu Motocykl 2016. Ten dle již zavedeného zvyku každoročně probíhá v pražských Holešovicích současně s Motosalonem, což je veliká škoda. Každopádně veletrh navodil tu správnou atmosféru před novou motosezónou, která začíná již za pár týdnů.

Komentáře

V diskuzi ještě není žádný komentář - buďte první!

Otevřít diskuzi

Související články

Vzpomínka na léto – nejen o skútrech v Bosně a Hercegovině 2019 - část 2.

Vzpomínka na léto – nejen o skútrech v Bosně a Hercegovině 2019 - část 2.

Reportáže a cestopisy

7.12.2019

ing. Miroslav Šmejkal

0

Dovolenou zpravidla plánujeme dost pozdě, když ne úplně na poslední chvíli. Letošní dovolená byla z tohoto pohledu výjimkou, ke které dochází maximálně jednou za deset let. Je to úplně neuvěřitelné, ale cíl jsme si naplánovali víc než rok dopředu.... Tak přesně takhle začínal článek nazvaný...

Více

Vzpomínka na léto – nejen o skútrech v Bosně a Hercegovině 2019 - část 1.

Vzpomínka na léto – nejen o skútrech v Bosně a Hercegovině 2019 - část 1.

Reportáže a cestopisy

12.11.2019

ing. Miroslav Šmejkal

0

Dovolenou zpravidla plánujeme dost pozdě, když ne úplně na poslední chvíli. Letošní dovolená byla z tohoto pohledu výjimkou, ke které dochází maximálně jednou za deset let. Je to úplně neuvěřitelné, ale cíl jsme si naplánovali víc než rok dopředu. Došlo k tomu tak, že jsme jedno nedělní...

Více

Vzpomínka na léto - o skútrech na Sardinii 2018

Vzpomínka na léto - o skútrech na Sardinii 2018

Reportáže a cestopisy

8.4.2019

Ing. Miroslav Šmejkal

1

Minulý rok jsem po úspěšné letní dovolené na Hvaru uvažoval o dalším chorvatském ostrově – Pagu. Já mám to Chorvatsko, tenkrát ještě Jugoslávii, tak nějak od dětství v krvi. Jenže se ukázalo, že je všechno jinak. Přítelkyně prohlásila, že cestu autem bude trpět maximálně jednou za dva roky,...

Více

Za vůní hor, moře a borovic - aneb hurá do Chorvatska

Za vůní hor, moře a borovic - aneb hurá do Chorvatska

Reportáže a cestopisy

26.7.2018

Karel

8

Minulý rok se mi nic psát nechtělo a zřejmě bych ani letos o cestě k moři, kterou jsem minulý rok absolvoval, nic nenapsal. Ale jelikož mi při nedávným úklidu spadlo na hlavu několik papírů s pár údaji o naší cestě k Jadranu, překonal jsem lenost a řekl si, že přece jen něco vytvořím. Takže moje...

Více

Vzpomínka na zimu 2018 - tip na lyžování a zajímavost pro skútříkáře

Vzpomínka na zimu 2018 - tip na lyžování a zajímavost pro skútříkáře

Reportáže a cestopisy

22.6.2018

Miroslav Šmejkal

3

Na přelomu ledna a února jsme se vydali na lyžovačku do italských Alp, do části zvané Dolomity. Rozhodli jsme se zopakovat akci, do které nás před dvěma roky uvrtal můj kamarád, slibujíc nejen pěkné lyžování, ale i dvě překvapení po cestě. Nejsem zrovna sportovní typ a skalní lyžař už vůbec ne,...

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.