Motosalon

MOTOSALON startuje už ve čtvrtek

1.3.2016

TZ - www.bvv.cz

BMW odhalí zcela novou motorku

BMW v letošním roce vstupuje do segmentu maloobjemových motocyklů, a to s modelem G 310 R – jedná se o lehký roadster vhodný nejen do města, ale samozřejmě i pro začínající bikery.

Tuzemská exkluzivní premiéra proběhne ve čtvrtek 3. 3. v pavilonu P v 13:30.

06: Motosalon

Premiéra elektroskútru Čezeta 506

Výstavní premiéru na Motosalonu 2016 absolvuje také nový elektroskútr Čezeta 506 s designem legendárního "prasete". Na stánku č. 20 českého výrobce budete moci vidět několik exponátů Čezety a promluvit si přímo s majitelem firmy – Neilem Smithem. Nejzajímavější je nicméně možnost vyzkoušet si elektrický skútr na vlastní kůži přímo na testovací ploše před veletržní halou.

Jedinečná premiéra moderního elektroskútru proběhne v pavilonu P ve čtvrtek 13:45.

Setkání se značkou Harley-Davidson

Americká motorkářská ikona Harley-Davidson představí novinky pro nadcházející sezónu a zároveň projekt The Battle of the Kings 2016. V letošním roce budou dealeři Harley-Davidson upravovat model Iron 883. Na setkání v pavilonu P ve čtvrtek v 11 hodin představí 20 nejnovějších modelů, kolekci MotorClothes a budou zde vystaveny soutěžní přestavby modelů Iron 883 v rámci již zmiňovaného projektu The Battle of the Kings 2016.

07: Motosalon

Zajímaví hosté na zahájení i v průběhu veletrhu

Samotné tradiční zahájení Motosalonu proběhne ve čtvrtek ve 13:00 v hale P za přítomnosti primátora města Brna Petra Vokřála, jezdce Karla Abrahama, testovacího jezdce Pepy Sršně a známých tváří, které jezdí na motorkách – Honzy Révaie, Dalibora Gondíka a nově se na výstavě objeví i legenda českého rocku Pepa Vojtek z Kabátů.

Krásné ženy bude zastupovat cvičitelka a skútrařka Hanka Kynychová a sexy moderátorky Eva Decastelo a Štěpánka Decastelo. Během veletrhu proběhne několik autogramiád se zajímavými hosty, např. s jezdci z letošního Dakaru, kteří přivezou i své autentické stroje.

08: Motosalon

Jubilejní 20. ročník ankety Motocykl roku

s možností vyhrát motorku

V rámci Motosalonu se v sobotu večer na společenském večeru uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku 2016. Základní parametry soutěže zůstávají neměnné, to znamená, že i nadále bude hodnocení provádět jak odborná komise, tak široká veřejnost. Ta bude moci hlasovat buď na internetových stránkách anebo přímo na veletrhu Motosalon na expozici u pódia.

Na jednom místě tak fandové motorek uvidí, vyzkouší a hned ohodnotí přihlášené exponáty. Hlasujte na www.motocyklroku.cz a můžete vyhrát nejen krásnou motorku, ale také další desítky motoristických cen. Hlasování bylo spuštěno 1. 2. 2016!

Kaskadéři z Crazy Day

Tradičně se návštěvníci mohou těšit na kaskadérskou skupinu Crazy Day se zbrusu novým programem, která nabídne ve venkovní Show Areně před pavilonem P a Z kaskadérskou show od synchronních jízd a Globusu smrti přes kaskadéry na kolech na speciálních rampách a trial až po parkouristy i flatland.

Kaskadéři zvládají nejen napínavou show, ale jsou schopni i vysvětlit, jak zvládnout praktické zkoušky v motoškolách. O tom se přesvědčíte na testovací dráze s ukázkami úkolů, které jsou nutné pro zvládnutí zkoušek k řidičáku na motorku.


03: Motosalon

Spanilé jízdy silných strojů Yamaha a také jedna „Benellka“

Zájemci o vyzkoušení silnějších strojů se budou moci zúčastnit spanilých jízd značky Yamaha mimo areál výstaviště se zajížďkou na Automotodrom. Jízdy bude pořádat mezinárodní policejní motocyklový klub Blue Knights. Motosalonu se rovněž zúčastní členové Blue Knights z blízkých zemí jako např. z Bavorska, Slovenska, Polska, Francie a Belgie a budou poskytovat cenné informace o cestování v těchto zemích.

Motoškola s Mírou Lisým

Část profesionálního doprovodného programu bude mít na starosti známý motocyklový jezdec a kaskadér Míra Lisý. Jedenáctinásobný mistr ČR a v pořadí třetí jezdec v Evropě v trialu bude připraven popřít fyzikální zákony a vytvořit jedinečnou atmosféru.

Celá motoshow je moderována samotným jezdcem za pomoci bezdrátového mikrofonu. Diváci se mohou těšit na akrobatické vystoupení spojené s jízdou na zadním a předním kole, skoky na automobilu, nácviky bezpečné jízdy, správné brzdění a vyhýbací manévr.

04: Motosalon

First Help

V rámci záchranářských vstupů s First Help se návštěvníci budou moci dozvědět zásady poskytování první pomoci při nehodách a zároveň si i prakticky vyzkoušet například nepřímou masáž srdce. Záchranáře naleznete v pavilonu P u pódia.

Europa Cup 2016

Mezinárodní soutěž mladých mechaniků motocyklů a jízdních kol z Německa, Rakouska, Švýcarska a Česka proběhne v pátek 4. 3. 2016 v pavilonu P. Každý účastník bude řešit zadané úkoly na osmi stanovištích. O víkendu budou mít možnost zkusit své síly v praktických dovednostech i dospělí.

Automotodrom Brno představí program pro začínající jezdce

Návštěvníci se budou moci dozvědět jak vybrat svou první motorku i vybavení na ni, a to ve workshopech na různá témata např. Skútr motoškola – workshop zaměřený na prvojezdce, kteří se od zkušených instruktorů Pepy Sršně, Karla Táborského a Karla Abrahama dozví základní principy chování motorky (i skútru), základy pohybu v provozu a mezi auty, zrádná místa, nebezpečné situace, oblečení, helmy, předvídání problémů.

Další z workshopů bude na téma Na motorce po zadním nebo workshop „Z odrážedla do MotoGP“ určený rodičům a dětem, kteří chtějí začít s motosportem. Účastníky provede celým postupem kariéry dítěte od minibiků. Jednotlivé kroky představí jezdci a rodiče, kteří nyní v motocyklovém sportu působí.

02: Motosalon

Vstupenky na MotoGP? Levně jen do Motosalonu

Veletrh Motosalon bude pro všechny fanoušky poslední šancí, jak si koupit vstupenky na letošní závod Grand Prix České republiky za nejvýhodnější cenu.

„Návštěvníci Motosalonu si budou moci vstupenky koupit na stánku Masarykova okruhu, tak jako v předchozích letech,“ upřesnil marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda.

Ceny vstupenek na největší motoristický svátek v České republice nyní začínají na 1190 korunách za vstupenku SILVER, oblíbenější GOLD pak stojí o čtyři sta korun víc. Se vstupenkou SILVER má návštěvník přístup na přírodní tribuny po vnější straně Masarykova okruhu. Se vstupenkou GOLD pak může i na nejoblíbenější tribuny C a F. Navíc bude moci volně procházet areálem.

05: Motosalon


Vstupné na Motosalon

Vstupné pro všechny je 200,- Kč,
po registraci je možné získat zlevněný vstup za 160,- Kč
a rodinné vstupné na neděli je 400,- Kč
(týká se dvou dospělých a až 4 dětí).

Sledujte také web
MotosalonuFB Motosalonu

Komentáře

V diskuzi ještě není žádný komentář - buďte první!

Otevřít diskuzi

Související články

Skútršňůra po 18. aneb přípravy na ročník 2021

Skútršňůra po 18. aneb přípravy na ročník 2021

Blížící se akce

24.4.2021

Redakce SP.cz

1

I přes potíže s Covidem zahájil organizační tým přípravy na jubilejní 18. ročník legendárního srazu všech skútrů "SKÚTRŠŇŮRY 2021". V pořadí již 18. sraz proběhne tradičně druhou sobotu v červnu (12.6. 2021).

Více

Motosalon se letos neuskuteční

Motosalon se letos neuskuteční

Blížící se akce

2.2.2021

TZ - www.bvv.cz

0

Příznivci motocyklů si letos na jaře budou muset oblíbený veletrh MOTOSALON odpustit. Uspořádat oblíbenou výstavní akci, kterou pravidelně navštěvujeaž 60 tisíc fanoušků motorek a příslušenství, je v březnovém termínu za současných opatření nereálné. Z důvodu prodloužení nouzového stavu a...

Více

MOTO TEST Camp – pro velký zájem startuje letos ještě jednou!

MOTO TEST Camp – pro velký zájem startuje letos ještě jednou!

Blížící se akce

10.8.2020

TZ - www.mototestcamp.cz

0

Pořadatelé historicky prvního MOTO TEST Campu mají před sebou jeho pokračování. Po úspěšné premiéře v Protivanově je čeká další skvělá akce a to 15. – 16. srpna v Soběslavi na Táborsku. Červnový testovací kemp se totiž povedl natolik, že jak importéři, tak klienti si vyžádali jeho opakování. A...

Více

"Skútršňůra 17."budeeee!!!!

"Skútršňůra 17."budeeee!!!!

Blížící se akce

10.6.2020

Redakce SP

0

17. ročník "Skútršňůry 2020 tu bude už za pár dní!!! Ano, čtete dobře. Loňský ročník s číslicí "16", měl být tím posledním. Jenže tradice je tradice a je dobře, že tahle tradice "neumřela".

Více

Skútršňůra jde ve svém 16. ročníku do finále

Skútršňůra jde ve svém 16. ročníku do finále

Blížící se akce

29.3.2019

Viktor Hrachovec

1

Když se v roce 2004 (přesněji 7.8.2004) vyjela historicky první Skútršňůra, asi nikoho by nenapadlo, že tento sraz vydrží dlouhých 16 let! Právě letoší ročník, který je naplánován na 15.6.2019 je bohužel tím posledním.

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.