Honda Integra, modelový rok 2016

HONDA INTEGRA, modelový rok 2016

18.11.2015

TZ - www.honda.cz

Unikátní model Honda Integra přichází s LED světly, novou přední vidlicí Showa s dvojitým průtokovým ventilem a s LCD přístrojovým panelem s možností volby barvy podsvícení; dvě nová barevná provedení Special Edition nabízejí nové metalické barvy. Verze s dvouspojkovou převodovkou DCT se nově vyznačují třemi úrovněmi režimu S a dalšími softwarovými vylepšeními jízdních režimů MT i AT. Úsporný řadový dvouválcový motor o objemu 750 cm3 splňuje normu EURO4 a inovovaná koncovka výfuku dodává zvuku stroje hlubší tón.

1. Úvod

Model Integra, který byl poprvé představen v roce 2012 jako jeden z trojice strojů založených na platformě nové koncepce Honda New Concept (NC), získal své jméno díky tomu, že v sobě integruje komfort a styl skútru s dynamickými výkony motocyklu.

V roce 2014 se zdvihový objem úsporného dvouválcového motoru tohoto stroje, jenž je standardně vybaven automatickou dvouspojkovou převodovkou Honda DCT, zvýšil na 745 cm3. K vyššímu výkonu a lepší ovladatelnosti se přidaly ostřejší rysy a vylepšená ergonomie.

V další etapě vývoje pro rok 2016 prošel model Integra změnami, které vylepšují jeho vzhled, praktičnost a zážitek z jízdy. Jeden z nejosobitějších jednostopých strojů v modelové řadě Honda se díky nim stává ještě lepším.

2. Informace o modelu

Nejviditelnější změnou pro rok 2016 jsou nová LED světla vpředu i vzadu, která zdůrazňují vytříbenost i praktičnost tohoto modelu. Nové přístroje lze díky nastavitelné barvě podsvícení přizpůsobit vkusu majitele a zároveň se jedná o prémiový prvek výbavy. Prvotřídní dojem završují dvě barevná provedení Special Edition (SE) s novým typem unikátní metalické barvy.

Modernizovaná převodovka DCT a její upravený software umožňuje jemnější  reakci na plyn srovnatelnou s ovládáním pomocí spojky. Automatický (AT) režim S nově nabízí 3 úrovně řazení. V manuálním režimu MT byl zvýšen limit otáček pro podřazování. Další softwarová vylepšení zlepšují vlastnosti převodovky DCT v řadě různých situací.

Zadní tlumič je nově opatřen regulátorem pro nastavení předpětí, zatímco na předním kole je použita nová vidlice s dvojitým průtokovým ventilem Showa Dual Bending Valves (SDBV). Nová koncovka výfuku přispívá ke snížení hmotnosti a je naladěna na příjemný „pulsující“ zvuk.

3. Hlavní vlastnosti

02: Honda Integra, modelový rok 2016

3.1 Vzhled a výbava

Vývoj modelu Integra pro rok 2016 se řídil sloganem „Sensual Performance“, záleží tedy na tom, co jezdec cítí, vidí a slyší. Vizuální atraktivitu stroje zvýrazňuje kompaktní LED světlomet s ostrým bílým světlem a světla pro denní svícení. Zadní LED světlo s čirým krytem vhodně doplňuje krátkou koncovku výfuku a dodává zádi modelu Integra kompaktní proporce. Stupačky jsou opatřeny kombinací nerezové oceli a pryže, jež působí dojmem kvality.

Zcela nový přístrojový panel je tvořen negativním LCD displejem. Zobrazované informace zahrnují celkové a denní počítadlo ujetých kilometrů, informaci o zařazeném rychlostním stupni a spotřebě, nastavení (volitelného) vyhřívání rukojetí a také údaj o zvolené úrovni v režimu S.

Jezdec si může změnit také barvu podsvícení čáry otáčkoměru. Vybírat může z celkem 9 možností. Je také možné nastavit změnu barvy podsvícení v závislosti na zařazeném rychlostním stupni, rozmezí otáček nebo (u verze DCT) jízdním režimu.

Při jízdě s displejem nastaveným na jednu barvu nebo (u verze DCT) pro konkrétní režim má jezdec navíc k dispozici režimy ECO a SHIFT. V režimu ECO se při úsporné jízdě barva podsvícení displeje změní na modrou, při velmi úsporné jízdě pak na zelenou. V režimu SHIFT se při překročení hranice otáček nastavené uživatelem barva podsvícení displeje změní na oranžovou.

Nový klíč s vnitřním výbrusem obsahuje čip imobilizéru Honda Ignition Security System (HISS). Pokud se identifikační data v čipu zabudovaném v klíči a ID v řídicí jednotce motoru neshodují, motor nenastartuje.

Model Integra pro rok 2015 bude k dispozici v pěti barevných provedeních:

bílá perleťová Pearl Glare White

stříbrná Matt Bullet Silver

matná metalíza Matt Gunpowder Metallic

matná stříbrná metalíza Matt Alpha Silver Metallic (Special Edition)

matná stříbrná metalíza Matte Majestic Silver Metallic (Special Edition)

U dvou barevných provedení SE značka Honda poprvé používá lak s novým kovovým vzhledem. Tento speciální lak používá jiskřivé vločky s rovnoběžným uspořádáním, které se od standardních metalických laků liší tím, že vytvářejí jednolitou texturu s vysokým kontrastem, jejíž vzhled se podle úhlu pozorování mění. Verze SE jsou navíc opatřeny samolepicími barevnými proužky, polepy ráfků kol a odlišným provedením krytu motoru.

Originální příslušenství Honda zahrnuje speciálně navržený zadní nosič, 35litrový a 45litrový horní box, 29litrové boční kufry, tašky do kufrů, rukojeti s pětistupňovým vyhříváním, U-zámek a deflektory.

3.2 Dvouspojková převodovka

Značka Honda vyrábí převodovky DCT již šestý rok, přičemž každým rokem tato technologie nabývá na popularitě u všech strojů, pro které je dostupná. Převodovka DCT využívá dvě spojky: jednu pro rozjezd a pro 1., 3. a 5. rychlostní stupeň a druhou pro 2., 4. a 6. rychlostní stupeň. Hlavní hřídel jedné spojky se nachází uvnitř druhého, což umožnilo dosažení velmi kompaktních rozměrů. Každá spojka je nezávisle řízena vlastním elektrohydraulickým okruhem.

Systém DCT nabízí dva automatické režimy řazení a také manuální režim MT. Standardní automatický režim D je určen pro běžnou jízdu po silnicích či dálnicích s důrazem na co nejnižší spotřebu paliva. Režim S – v němž převodovka řadí nahoru i dolů ve vyšších otáčkách než v režimu D – byl nově rozdělen na tři úrovně sportovních výkonů. Někteří jezdci dávají přednost jízdě s vyššími otáčkami, jiní preferují otáčky nižší. Díky třem novým režimům si každý může převodovku přizpůsobit svému stylu jízdy. Zvolená úroveň je uložena a při dalších jízdách je při zvolení režimu S použita jako implicitní. Zvolená úroveň a režim jsou rovněž zobrazeny na přístrojovém panelu.

Převodovka DCT u modelu Integra je nově vybavena technologií adaptivního řízení spojky „Adaptive Clutch Capability Control“, která reguluje množství točivého momentu přenášeného spojkou. Při otevření či zavření škrticí klapky tato technologie funguje podobně jako klasická spojka a přispívá tak k hladší jízdě. Mezi další vylepšení patří rychlejší aktivace přepínače N-D po nastartování a schopnost detekce jízdy ze svahu nebo do svahu v režimu AT, který podle toho upraví vzorec řazení.

3.3 Podvozek

Robustní ocelový kosočtvercový rám modelu Integra se vyznačuje vysokou mírou tuhosti potřebnou pro agilní a pružné jízdní vlastnosti v různých podmínkách od rušných ulic až po venkovské silnice. Sklon přední vidlice je 27°, zatímco hodnota závleku činí 110 mm. Rozvor kol dosahuje 1525 mm a poměr rozložení hmotnosti mezi přední a zadní kolo je 50/50. Pohotovostní hmotnost činí 238 kg.

41mm teleskopická vidlice Showa se zdvihem 120 mm je pro rok 2016 vybavena dvojitým průtokovým ventilem s poměrem optimalizovaným pro tlumení v kompresi i odskoku. Díky tomu vidlice již od nízkých rychlostí vytváří tlumicí sílu odpovídající rychlosti pohybu pístu a zvyšuje tak kvalitu i komfort jízdy. Vyšší tlumení v kompresi přispívá k progresivnější a tužší odezvě tlumení a omezuje ponoření přídě při prudkém brzdění. Stylovým detailem jsou šedá alumitová víčka na vidlicích.

Zadní tlumič umožňuje nastavení předpětí pružiny a rovněž se vyznačuje zdvihem 120 mm. S hliníkovým kyvným ramenem je spojen s mechanismem Pro-Link, který nabízí optimální rovnováhu mezi měkkým počátečním pohybem při přejezdu nerovností v nízkých rychlostech a vynikající celkovou ovladatelností.

Přední vlnovitý kotouč o průměru 320 mm s dvoupístovým třmenem poskytuje dostatek snadno regulovatelné brzdné síly. Doplňuje jej 240mm vlnovitý kotouč s jednopístovým třmenem na zadním kole. Lehký dvoukanálový systém ABS zajišťuje rychlé a bezpečné zastavení i na kluzké nebo mokré vozovce. Páky přední a zadní brzdy s délkou stisku nastavitelnou v 6 stupních usnadňují přizpůsobení stroje velikosti rukou jeho majitele.

Přední a zadní kola z lehké slitiny – o rozměru 17 x 3,50 palce vpředu a 17 x 4,50 palce vzadu - jsou obuta do pneumatik 120/70 ZR17 a 160/60 ZR17. Společně s rámem a zavěšením kol dodávají tyto pneumatiky stroji ovladatelnost „správného“ motocyklu, což je jedna z jeho největších konkurenčních výhod. Nové kované ventilky v ráfcích mají tvar písmene L pro snazší kontrolu a úpravu tlaku.

3.4 Motor

Díky své konstrukci nabízí kapalinou chlazený 8ventilový řadový dvouválcový motor SOHC v modelu Integra vysokou dynamiku v nízkých a středních otáčkách. Architektura motoru s relativně velkým zdvihem a speciální tvar spalovací komory společně s klikovým hřídelem s vysokou setrvačností vytvářejí vysoké hodnoty točivého momentu již od nízkých otáček. Hodnota maximálního výkonu dosahuje 40,3 kW při 6250 ot./min., zatímco maximální točivý moment činí 68 Nm při 4750 ot./min.

Jednotka PGM-FI vždy dávkuje přesný poměr směsi vzduchu a paliva potřebný pro úplné a čisté vyhoření při všech otáčkách a za každé jízdní situace. Motor splňuje požadavky emisní normy EURO4, emise CO2 dosahují hodnoty 81 g/km a spotřeba paliva 3,5 l/100 km (v režimu WMTC) umožňuje na 14,1litrovou nádrž umístěnou pod sedlem dojezd přes 400 km.

Dva vyvažovací hřídele vyrovnávají vibrace vyvolané vysokou setrvačností hmoty při vyšších otáčkách. Motor tak působí kultivovanějším dojmem a přitom si zachovává charakteristický „puls“ daný 270° sekvencí zapalování. Vrtání a zdvih jsou 80 mm x 77 mm. Díky minimalizaci počtu dílů zůstává motor lehký, úsporný a spolehlivý.

Je vybaven pouze jednou škrticí klapkou o průměru 36 mm a kdykoliv je to možné, jednotlivé komponenty zastávají více rolí: vačkový hřídel pohání vodní čerpadlo, zatímco jeden z vyvažovacích hřídelů pohání olejové čerpadlo.

Nová lehká pětiúhelníková koncovka výfuku je kratší než u předchozí verze a obsahuje dvě komory spojené děrovanou spojovací trubkou, jež fungují jako konečné rezonátory a vytvářejí hlubší, charakterističtější zvuk s typickým pulsem. Katalyzátor s dvojúrovňovou konstrukcí přispívá k menšímu množství škodlivin ve výfukových plynech.

4. Technické parametry

MOTOR
 
Typ: Kapalinou chlazený, 4taktní, 8ventilový, řadový 2válec SOHC
Zdvihový objem: 745 cm3
Vrtání a zdvih: 77 mm x 80 mm
Kompresní poměr: 10,7 : 1
Maximální výkon: 40,3 kW při 6250 ot./min. (95/1/ES)
Max. točivý moment: 68 Nm při 4750 ot./min. (95/1/ES)
Olejová náplň: 4,1 l
Zapalování: Počítačem řízené digitální tranzistorové s elektronickým předstihem
Emise CO2: 81 g/km

PALIVOVÝ SYSTÉM
 
Karburace: Elektronické vstřikování paliva PGM-FI
Objem palivové nádrže: 14,1 litru
Spotřeba paliva: 3,5 l/100 km (WMTC, testováno v režimu D)

ELEKTRICKÁ SOUSTAVA
 
Startér: Elektrický
Kapacita baterie: 12 V/11,2 AH
Výkon alternátoru: 448 W/5000 ot./min.

HNACÍ ÚSTROJÍ
 
Typ spojky: Mokrá lamelová, hydraulická dvouspojková
Typ převodovky: 6stupňová dvouspojková převodovka
Stálý převod: Řetěz

RÁM
 
Typ: Kosočtvercový; ocelové trubky

PODVOZEK
 
Rozměry (DxŠxV): 2215 mm x 810 mm x 1440 mm
Rozvor kol: 1525 mm
Úhel přední vidlice: 27°
Závlek: 110 mm
Výška sedla: 790 mm
Světlá výška: 135 mm
Pohotovostní hmotnost: 238 kg

ZAVĚŠENÍ KOL
 
Typ vpředu: 41mm teleskopická vidlice, zdvih 120 mm
Typ vzadu: Tlumič Monoshock, kyvné rameno Pro-Link, zdvih 120 mm

KOLA
 
Typ vpředu: Vícepaprskové kolo z hliníkové slitiny
Typ vzadu: Vícepaprskové kolo z hliníkové slitiny
Velikost ráfku Přední: 17M/C x MT3,50
Velikost ráfku Zadní: 17M/C x MT4,50
Pneumatika vpředu: 120/70-ZR17M/C (58W)
Pneumatika vzadu: 160/60-ZR17M/C (69W)

BRZDY
 
Systém ABS, t yp: 2kanálový systém ABS
Typ vpředu: hydraulická, s jedním 320mm vlnovitým kotoučem, dvoupístovým třmenem a destičkami ze sintrovaného materiálu
Typ vzadu: hydraulická, s jedním 240mm vlnovitým kotoučem, 1pístovým třmenem a pryskyřičnými destičkami

ELEKTRICKÁ SOUSTAVA 
 
Přístrojový panel: Digitální ukazatel rychlosti, čárový otáčkoměr, hodiny, čárový ukazatel stavu paliva, dvě denní počítadla, ukazatel zařazeného rychlostního stupně, údaj o okamžité a průměrné spotřebě paliva a výstražná kontrolka teploty chladicí kapaliny.

 
Zabezpečovací systém: HISS
Světlomet: LED
Zadní světlo: LED

Poslední komentáře (1 komentář)

Škoda len že "reťaz" .. už by bol na čase ozubený remeň

Otevřít diskuzi

Související články

HONDA GL1800 GOLD WING TOUR, modelový rok 2021

HONDA GL1800 GOLD WING TOUR, modelový rok 2021

Představujeme

18.1.2021

TZ - www.honda.cz

0

Luxusní Honda Gold Wing „Tour“ – vlajková loď, která se v roce 2018 znovu zrodila s radikálně nižší hmotností, zavěšením předního kola se dvěma příčnými rameny, zcela novým plochým šestiválcovým motorem a 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou DCT, přijíždí do roku 2021 s větším prostorem pro...

Více

Honda CMX1100 REBEL - první "chopper" s automatickou převodovkou

Honda CMX1100 REBEL - první "chopper" s automatickou převodovkou

Představujeme

26.11.2020

TZ - www.honda.cz

0

Unikátní custom model Honda CMX 500 Rebel získává většího a výraznějšího sourozence. Díky osvědčené receptuře – klasickému obnaženému „bobberu“ s moderními rysy – nabízí CMX1100 Rebel stejnou měrou relax i vzrušení. Jeho řadový dvouválcový motor o objemu 1 084 cm3 disponuje vysokým výkonem,...

Více

Honda X-ADV dospěla!

Honda X-ADV dospěla!

Představujeme

13.11.2020

TZ - www.honda.cz

1

Průlomový model Honda X-ADV prošel rozsáhlými úpravami, v rámci kterých získal více výkonu, vyšší hranici maximálních otáček, či revidované převodové poměry. Mezi další vylepšení patří elektronické řízení škrticí klapky, 4 přednastavené jízdní režimy, či vylepšený a rozšířený systém nastavitelné...

Více

Honda představila model Forza o objemu 750 ccm!

Honda představila model Forza o objemu 750 ccm!

Představujeme

14.10.2020

TZ - www.honda.cz

0

Společnost Honda představuje zcela nový velkoobjemový skútr Forza 750. Jakožto nejvyšší model prestižní řady Forza přichází tento vrcholný městský stroj s příslibem vzrušující jízdy a maximálního komfortu zabaleného do high-tech stylu. Dynamická akcelerace je samozřejmostí díky výkonnému...

Více

Yamaha T-Max na 3 ???

Yamaha T-Max na 3 ???

Představujeme

7.7.2020

Redakce SP.cz

0

Tříkolka není pro Yamahu žádnou neznámou. Už v roce 2016 jsme měli možnost otestovat Yamahu Tricity ve verzi 125 ccm, která si od nás odnesla hodnocení 75%. pro mnohé bylo překvapením, že po Tricity nenásledoval, žádný silnější model, až pak přišel NIKEN. Tříkolový motocykl o objemu 847 ccm,...

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.