Motosalon ukáže desítky novinek a českých premiér

Motosalon ukáže desítky novinek a českých premiér

25.2.2015

TZ - www.bvv.cz

Letošní veletrh Motosalon bude nabitý novinkami. Návštěvníci se mohou těšit na několik desítek zcela nových strojů včetně českých výstavních premiér.

Japonská jednička Honda svou expozici pojala opravdu velkoryse a na svém stánku představí celkem 50 motocyklů. Hlavním lákadlem bude nový Crossrunner, který sklidil první pozitivní ohlasy při nedávném testování ve španělské Malaze. Nebudou také chybět perličky v podobě Gold Winga, jenž v letošním roce slaví 40. výročí, dále futuristický model NM4 Vultus, sportovní CBR300R, CB125F vhodný pro začínající jezdce a skútr Forza 125.

Yamaha si pro výstavu připravila novou revoluční YZF-R1 včetně speciální edice YZF-R1M. Ta vychází ze závodní M1, i proto bude k vidění na stánku Yamaha M1 Valentina Rossiho VR46. Kategorii supersportů rozšířila v nižší kubatuře YZF-R3. V rodině MT pak přibyly cestovní MT-09 Tracer, městský scrambler MT-09 Sport Tracker a divoká MT-07 Moto Cage. Zaujmou jistě i přestavby XJR1300 i v provedení Racer inspirovaném firmou Deus Ex Machina, od které bude k vidění přestavba motocyklu SR400 „Lighting“.

Harley-Davidson na Motosalonu slibuje zřejmě největší expozici za posledních 5 let sestavenou ze všech modelových řad. Část bude věnována nejnovějším modelům z cestovní řady Touring, další pak modelům z nového sub-brandu pro mladší jezdce - Dark Custom. Třetí sekce bude věnována prezentaci pěti unikátních staveb nejnovějšího modelu Street 750, každá z nich z dílny H-D dealera v ČR.

Suzuki se pochlubí krásnou a velikou expozicí a bude vystavovat celkem 5 novinek. Z cestovních motocyklů se jedná o litrového naháče ve sportovním střihu Suzuki GSX-S1000, dále kapotovanou verzi tohoto motocyklu GSX-S1000F, V-Strom 650XT pro vyznavače cestování, Suzuki Inazuma 250F, což je motocykl pro začínající jezdce vybavený polokapotáží a novinkou pro opravdu širokou veřejnost je skútr Address 110. Pro příznivce motokrosu zde bude představen model RM-Z450.

02

Zajímavou novinku si připravila společnost MSA Motor Sport. V její expozici se představí finální prodejní verze dlouho očekávaného modelu  QUADRO4. Jedná se o první čtyřkolový skútr na světě s unikátním naklápěním obou náprav. Na stejném stánku bude k vidění i novinka značky Kymco, padesátková varianta modelu Agility City+. Svým vzhledem a velikostí je přitom tato verze totožná s obsahově silnější variantou a je vybavena výkonným dvoutaktním motorem. Mezi čtyřkolkami má značka novou vlajkovou loď v podobě MXU 700i, která bude vybavena hliníkovými koly v černé matné barvě, tažným zařízením a stejně tak předním a zadním nosičem a bude v dvoumístném provedení s extra sedadlem pro spolujezdce. 

01

Značka KENTOYA slibuje velký skútr s plexi Andonis 125 ccm a dravý model Falcon 125.

Výhradním dovozcem značek Access a TGB je společnost ASP Group Distributing, která na český trh dodává i další značku Arctic Cat. Ta pro letošek přišla se zbrusu novou modelovou řadou XR, jež se vyznačuje agresivním vzhledem i novými technologiemi, jako je LED osvětlení. Nová je i palubní deska, sedlo a celková geometrie. Expozici čtyřkolek oživí od ASP Group novinky Access AX 650i a TGB 1000i, Arctic Cat Wildcat X LTD a sněžný skútr Bearcat 5000 LTD a dva stroje 4x4 Linhai 400 a 500.

Společnost Journeyman přichystala kompletní řadu pracovních čtyřkolek Gladiator v čele s dlouhodobě nejprodávanějším strojem Gladiatorem X8 V-Twin, který v roce 2014 dostal nově do výbavy posilovač řízení (EPS). Letošním největším lákadlem ovšem bude novinka v kategorii jednoválců, zcela nový, designově i propracovaností velmi povedený Gladiator X550 EFI a také pracovní UTV 550 EFI. Pro vyznavače adrenalinu a expedicí je pak připraven nejsilnější z Gladiatorů, model Gladiator Z8 EFI V-Twin. Chybět nebude ani nejdelší čtyřkolka na světě, legendární “Jezevčík XXL”.

Německá BMW si připravila celkem pět novinek. Jedná se o dva motocykly z kategorie naked – F800R a R1200R, dále o supersport S1000RR a dále cestovně sportovní motocykl R1200RS a cestovní enduro S1000XR.

Další evropský výrobce KTM ukáže taháky v podobě strojů KTM 1290 SuperAdventure a KTM 1050 Adventure. SuperAdventure přitom vychází z modelu Adventure, ovšem má zvětšený objem a slibuje ještě větší pohodlí při dlouhých cestách ve dvou. Jako základ posloužil vidlicový dvouválec o objemu 1301 ccm, známý z nejsilnějšího naháče Super Duke R s výkonem přiškrceným na 160 koní.

03

Royal Enfield nachystal nový kabát pro stroj Continental GT, který se tak bude moci pochlubit ručně dělaným karosářským hliníkovým kitem. Ten se vyrábí v České republice a jeho jednotlivé komponenty budou nabízené pro tuzemský trh i v zahraničí. Do léta by pak měl být hotový i motorový kit s výkonem řádově 45 koní při zachování životnosti motoru a záruky. Opět půjde o český produkt.

Značku Can-Am bude na stánku společnosti BCE reprezentovat úplně nový Spyder F3, který potěší především milovníky chopperů, a další horkou novinkou bude nový Maverick X ds turbo s přeplňováním o výkonu 121 koní.

Italská Aprilia se bude na svém stánku chlubit zejména modelem Caponord Rally, tedy velkým cestovním endurem na drátěných kolech s velkoobjemovou nádrží a kompletní elektronickou výbavou nejvyšší třídy. Značka Moto Guzi představí variaci klasických sedmsetpadesátek V7 Stone, V7 Special a V7 Racer s šestistupňovou převodovkou.

Britská značka Triumph si pro letošek připravila několik lahůdek. Vedle tří speciálních edic modelu Boneville loni na podzim představila model Thruxton v provedení Ace Café, který oslavuje spojení slavné značky a známého Ace Café na severu Londýna. Novinkou modernějšího střihu je Street Triple RX, který pohání osvědčený tříválec 675 ccm o výkonu 106 koní. Součástí standardní výbavy u nového Street Triplu RX je závodní quickshifter, díky kterému můžete pod plným plynem řadit rychlostní stupně a dosáhnout tak vzrušující sportovní jízdy. Novinkou je i Tiger 800 XRx, který má nejen nový vzhled, ale i volitelné jízdní módy, tempomat nebo kontrolu trakce již ve standardu.

 

Komentáře

V diskuzi ještě není žádný komentář - buďte první!

Otevřít diskuzi

Související články

Skútršňůra po 18. aneb přípravy na ročník 2021

Skútršňůra po 18. aneb přípravy na ročník 2021

Blížící se akce

24.4.2021

Redakce SP.cz

1

I přes potíže s Covidem zahájil organizační tým přípravy na jubilejní 18. ročník legendárního srazu všech skútrů "SKÚTRŠŇŮRY 2021". V pořadí již 18. sraz proběhne tradičně druhou sobotu v červnu (12.6. 2021).

Více

Motosalon se letos neuskuteční

Motosalon se letos neuskuteční

Blížící se akce

2.2.2021

TZ - www.bvv.cz

0

Příznivci motocyklů si letos na jaře budou muset oblíbený veletrh MOTOSALON odpustit. Uspořádat oblíbenou výstavní akci, kterou pravidelně navštěvujeaž 60 tisíc fanoušků motorek a příslušenství, je v březnovém termínu za současných opatření nereálné. Z důvodu prodloužení nouzového stavu a...

Více

MOTO TEST Camp – pro velký zájem startuje letos ještě jednou!

MOTO TEST Camp – pro velký zájem startuje letos ještě jednou!

Blížící se akce

10.8.2020

TZ - www.mototestcamp.cz

0

Pořadatelé historicky prvního MOTO TEST Campu mají před sebou jeho pokračování. Po úspěšné premiéře v Protivanově je čeká další skvělá akce a to 15. – 16. srpna v Soběslavi na Táborsku. Červnový testovací kemp se totiž povedl natolik, že jak importéři, tak klienti si vyžádali jeho opakování. A...

Více

"Skútršňůra 17."budeeee!!!!

"Skútršňůra 17."budeeee!!!!

Blížící se akce

10.6.2020

Redakce SP

0

17. ročník "Skútršňůry 2020 tu bude už za pár dní!!! Ano, čtete dobře. Loňský ročník s číslicí "16", měl být tím posledním. Jenže tradice je tradice a je dobře, že tahle tradice "neumřela".

Více

Skútršňůra jde ve svém 16. ročníku do finále

Skútršňůra jde ve svém 16. ročníku do finále

Blížící se akce

29.3.2019

Viktor Hrachovec

1

Když se v roce 2004 (přesněji 7.8.2004) vyjela historicky první Skútršňůra, asi nikoho by nenapadlo, že tento sraz vydrží dlouhých 16 let! Právě letoší ročník, který je naplánován na 15.6.2019 je bohužel tím posledním.

Více

Bleskovky

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateli

29.10.2021

Piaggio Group pokračuje v boji na ochranu svých produktů před padělateliPIAGGIO GROUP VYHRÁVÁ SOUD PRVNÍ INSTANCE O PORUŠENÍ EVROPSKÉHO PATENTU PROTI SPOLEČNOSTI PEUGEOT MOTOCYCLES V PAŘÍŽI A MILÁNĚPO NÁZVU VESPA JE UZNÁNA TAKÉ JEDINEČNOST SKÚTRU...

Více

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”

23.6.2021

VOGE odstartovala akci “Máš čerstvýřidičák A2?”Voge se nyní vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Při zakoupení modelu VOGE 300AC, 300R nebo 500R a předložení řidičského průkazu s vyznačením skupiny A2,...

Více

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE

15.6.2021

NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONENOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO ONE• PŘEDSTAVUJEME MODEL „ONE“, NOVÝ ELEKTRICKÝ SKÚTR PIAGGIO• ITALSKÝ PŮVOD A ZAMĚŘENÍ NA MLADÉ ZÁKAZNÍKY: „ONE“ JE SPOJENÍM BAREV, FANTAZIE, STYLU,...

Více

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítek

19.4.2021

Kymco startuje cenovou akci na atraktivní modely stopětadvacítekKymco se na startu letošní sezóny vytasilo s atraktivní akcí, kde zákaznící ušetří nemalý peníz. Od 12. dubna nabízí tento tchajwanský výrobce skvělé ceny na svoje oblíbené skútry...

Více

BMW C1 znovu na scéně?

12.4.2021

BMW C1 znovu na scéně?Kdo by neznal legendární skútr od BMW s označením C1. Skútr vybavený speciálním rámem a bezpečnostními pásy, který umožňoval jízdu bez ochranné přilby byl poprvé veřejnosti...

Více

Starší bleskovky

Podcasty

Černou Afrikou

17.6.2021

Řeknu jen tohle: jedna vtipná partička a Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie   . . . .   Tady je zmiňový DOTAZNÍK jak jsi se potkal s krizí středního věku. Nezabere...

Více

Jindra Belšan o velkém Rusku

24.10.2019

Jindra Belšan je pamětník. To jako, že toho hodně viděl, hodně zažil a má tedy o čem vyprávět. Dnes jsme se zaměřili hlavně na jeho cesty do Ruska.

Více

Balkánské šotoliny (Kodo120)

3.12.2018

Hurá na Balkán na šotoliny. Po tom, co začal Pertla systematicky mapovat Evropské šotoliny, musí být každému jasné, že Balkán je pro většinu z nás v tomto duchu stále ještě...

Více

Starší podcasty

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

Partneři

CAFE-RACER.cz
TIPMOTO.cz
ZIVEFIRMY.cz
PARTSDEPOT.cz
BONMOTO.cz
BE-RIDER.com

Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.